Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Prezentāciju vakarā "Kompass" uzstāsies Rūdolfs Baltinš, Reinis Dzudzilo un Irīna Špičaka

Easyget.lv, 20.05.2013. 14:48

"Kompasa" 2013. gada pavasara prezentāciju ietvaros 22. maijā Totaldobže mākslas centrā notiks trešais pasākums, kur ar prezentācijām piedalīsies scenogrāfi Rūdolfs Baltinš un Reinis Dzudzilo, kā arī jauno mediju māksliniece Irīna Špičaka.
Prezentāciju vakarā "Kompass" uzstāsies Rūdolfs Baltinš, Reinis Dzudzilo un Irīna Špičaka

“Kompass” ir jaunās mākslas prezentāciju pasākumi, kas notiek Totaldobže mākslas centrā VEF teritorijā (Ūnijas ielā 8 k2, taču vieglāk atrast, ejot no Bērzaunes ielas puses), ar mērķi informēt sabiedrību par laikmetīgās mākslas aktualitātēm, skaidrot un popularizēt to, kā arī iesaistīt sabiedrību jaunu laimetīgās mākslas darbu radīšanas procesā kā investorus. Projekta ietvaros iespējams iepazīties ar aktīvajiem laikmetīgās mākslas pārstāvjiem.

"Kompasa" trešdienu prezentāciju pasākumi ir publiski un prezentāciju laikā auditorija tiek iepazīstināta ar atšķirīgu mākslas disciplīnu māksliniekiem, viņu darbiem un idejām. Katrā pasākumā piedalās arī konkrēto disciplīnu eksperti, kuri pamato savu izvēli, īsumā (5-10 min) pastāstot par māksliniekiem. Savukārt mākslinieku uzdevums ir pastāstīt par savu pašreizējo radošo procesu. Pēc prezentācijām notiek diskusija, kurā aicināti iesaistīties visi klātesošie. Ieeja pasākumos ir maksas – var iegādāties biļetes uz atsevišķu pasākumu (2 Ls) vai abonomentus uz visu ciklu (5 Ls).

29. maijā Kompasā uzstāsies Igauņu performances mākslinieki Sandra Jõgeva, Raoul Kurvitz un Laineli Parrest, kā arī Gints Gabrāns un Jānis Garančs (jaunie mediji).

Cikls noslēgsies 7. jūnijā ar pasākumu, kura laikā ekspertu un "Kompasa" organizātoru izvēlēti trīs mākslinieki (pa vienam no katras disciplīnas) prezentēs vienu savu ideju, ko vēlas īstenot, un viena no idejām pēc skatītāju balsojuma saņems "Kompasa stipendiju". "Kompasa stipendijas" apjomu veidos ieņēmumi no pārdotajām ieejas biļetēm uz šo pasākumu, kā arī piesaistītais sponsorējums. Ieeja maksa - 3 Ls.

Projekts tiek īstenots ar VKKF, Igaunijas vēsniecības Latvijā un LuxExpress atbalstu.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV