Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Māra Brašmane atklāj fotoizstādi Centrāltirgū

Easyget.lv, 12.07.2013. 09:23

Jaunā kultūras telpa un ēdinātava ”371” no 11. jūlija līdz 15. septembrim aicina uz fotogrāfes Māras Brašmanes personālizstādi.
Māra Brašmane atklāj fotoizstādi Centrāltirgū

Galerijas:

Izstādē skatāmas vēsturiskas tirgus fotogrāfijas, kas radītas vairāku desmitu gadu laikā, aptverot savdabīgu tirgus vēstures posmu. M.Brašamanes lielākais talants ir spēja notvert un atklāt mūžīgi dinamisko Rīgas Centrāltirgu, fotogrāfējot gan tirgus apmeklētājus, gan tirgotājus.

Būtiska M.Brašmanes daiļrades daļa veltīta dzimtās pilsētas – Rīgas iemūžināšanai. Pilsētas dzīve jeb dzīvā pilsēta dokumentēta vairāku desmitgažu garumā, tādējādi veidojot ilglaicīgu pētījumu par cilvēkiem, kas padara šo pilsētu dzīvu. Autore atzīst, ka tirgus ir īpaši iemīļota un interesanta vide fotogrāfēšanai. Kaut arī pati autore uzsver, ka svešiniekus bildēt ir sarežģīts process, kur nepieciešama gan veiksme, gan pacietība, tomēr uzkrātā vizuālā hronika liecina, ka mākslinieces darbs pārspēj dokumentālās fotogrāfijas uzstādījumus. Pietāte pret mirkļa neatkārtojamību un dzīves dabiskuma nozīmību fotogrāfijā M.Brašmanes darbiem piešķir ārkārtēju klātesamības, pat līdzdalības gaisotni.

Kultūras telpa / ēdināta „371” atrodas Rīgas Centrāltirgus vidū, starp piena un gastronomijas paviljoniem. Ieeja no tirgus centra.

Foto: Māra Brašmane fotoizstādes atklāšanā. Foto (c) Gunita Kļava

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV