Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Kuldīgā atklās Starptautiskās fotogrāfijas vasaras skolas noslēguma izstādi

Easyget.lv, 09.08.2013. 15:19

Sestdien, 10. augustā, plkst. 19.00 Kuldīgas Galvenās bibliotēkas Mākslas namā atklās Starptautiskās fotogrāfijas vasaras skolas (International Summer School of Photography - ISSP) noslēguma darbu izstādi, informē Liāna Beņķe.

Profesionāļu aprindās par Eiropā labāko dēvētajā fotogrāfijas vasaras skolā, kas Latvijā norisinās jau astoto gadu, šogad piedalās 71 fotogrāfs no 23 pasaules valstīm, kas atlases kārtībā ieguva iespēju piedalīties augsta līmeņa fotogrāfijas meistarklasēs. Visu nedēļu studenti starptautisku meistaru vadībā strādāja pie jaunu projektu veidošanas - gan fotožurnālistikas, gan mākslas fotogrāfijas un fotogrāmatu jomā. Toties ISSP vakaru programmas ietvaros studentiem un viesiem nedēļas garumā bija iespēja noklausīties vērtīgu lekciju un diskusiju ciklu.

Šogad meistarklases vadīja viens no pazīstamākajiem ASV laikmetīgajiem fotogrāfiem Tods Haido; māksliniece un pasniedzēja, pārlaicīgo fotogrāfiju autore Estere Teihmane; daudzkārtējais “World Press Photo” un citu balvu laureāts, fotožurnālists Jurijs Kozirevs kopā ar “Russian Reporter Magazine” fotoredaktoru Andreju Poļikanovu; atzītā Somijas pašportretiste Elina Broterusa; viens no pasaules labākajiem fotogrāmatu speciālistiem Teuns van der Heidens, kā arī Francijas fotožurnālistikas pionieris Jans Morvans.

Sestdien plkst. 19.00 visi interesenti ir aicināti uz ISSP noslēguma izstādes atklāšanu Kuldīgas Galvenās bibliotēkas Mākslas namā, 1905.gada ielā 6.

Savukārt vēlāk vakarā, plkst. 22:30, ISSP dalībnieku darbi tiks demonstrēti Kuldīgas brīvdabas kinoteātrī “Goldingen Cinema”.

ISSP organizatori pateicas par sadarbību Kuldīgas novada domei un Kuldīgas Tūrisma attīstības centram, Valsts kultūrkapitāla fondam, Francijas institūtam, Somijas vēstniecībai, Eiropas Savienības programmai “Kultūra” un projektam “Laikmetīgi pašportreti”, žurnāliem par fotogrāfiju „Fotokvartāls” un GUP, kā arī iDeal un SONY.

Izstādes darba laiki Mākslas namā: no trešdienas līdz sestdienai, plkst.10.00 – 18.00 un svētdienās no plkst.10.00 - 16.00. Izstādi varēs aplūkot līdz 30. septembrim. 7. septembrī Baltās Nakts programmas ietvaros ISSP noslēguma darbus būs iespējams apskatīt arī Rīgā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV