Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Daugavpilī ar vērienu svinēs Marka Rotko 110. dzimšanas dienu

Easyget.lv, 02.09.2013. 11:20

Daugavpilī 6. septembrī sāksies 9. Starptautiskā mākslas rezidence „Marks Rotko”, kurā piedalīsies mākslinieki no deviņām valstīm, kā arī norisināsies daudzi pasākumi, kas būs veltīti Marka Rotko 110 dzimšanas dienai, informē Daugavpils Marka Rotko mākslas centra pārstāvji.
Daugavpilī ar vērienu svinēs Marka Rotko 110. dzimšanas dienu
  • 6. septembrī pēc mākslinieku sagaidīšanas Starptautiskajā lidostā „Rīga” ar diviem pasākumiem rezidence pieteiks sevi Rīgā. Plkst. 16.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) telpās Kr.Barona ielā 14 tiks atklāta izstāde „Marks Rotko un amerikāņu abstraktais ekspresionisms”, kurā būs skatāmas trīs lielformāta mākslinieka darbu reprodukcijas un grāmatas par Marku Rotko un amerikāņu abstraktajiem ekspresionistiem no LNB un Daugavpils Marka Rotko mākslas centra (DMRMC) bibliotēkas krājuma. Savukārt plkst. 17.00 intereseti tiek aicināti uz tikšanos un DMRMC kolekcijas izstādes atklāšanu Eiropas mājā, Aspazijas bulvārī 28. Pasākumā būs arī iespēja tikties ar rezidences dalībniekiem.
  • 7. septembrī DMRMC, Mihaila ielā 3, Daugavpilī, plkst. 16.00 notiks rezidences oficiālā atklāšana, kur brīvā gaisotnē Rotko centra pagalmā notiks visu rezidences dalībnieku, rezidences organizēšanā iesaistīto pušu un visu interesentu tikšanās. Visiem atklāšanas pasākuma apmeklētājiem Rotko centra B sektorā ieeja būs par brīvu. Tajā šobrīd skatāma Dilvina Smita izstāde „LOGI” (pazīstamais Lielbritānijas mākslinieks Dillwyn Smith bija 2012. gada plenēra dalībnieks), iepriekšējo plenēru darbu izlase un starptautiskā keramikas simpozija „Landescape.Priekšvārds” izstāde. 
  • 9. septembrī plkst. 11.00 DMRMC preses pārstāvji tiks aicināti uz radošu preses konferenci „Kafija ar māksliniekiem”. Savukārt plkst. 12.00 Daugavpils cietokšņa Hospitāļa ēkā notiks instalāciju veidošana kopā ar festivāla/darbnīcas „Telpa Daugavpils” dalībniekiem. 
  • 13. septembrī plkst. 13.00 un 18.00 Esplanādē, Rīgā notiks Daugavpils un DMRMC uzvedums - prezentācija, piesakot sevi kā Rīga 2014 dalībnieku. 
  • 17. septembrī no plkst. 16.00 – 19.00 DMRMC - „Neformālā galerija”, kurā mākslinieki – rezidences dalībnieki prezentēs savu radošo daiļradi un diskutēs ar Daugavpils un reģiona māksliniekiem par laikmetīgās glezniecības procesiem.
  • Ikviens interesents 21. septembrī no plkst. 14.00 - 16.00 (Daugavpils, DMRMC) varēs ielūkoties rezidences mākslinieku darba procesā. 
  • No 21. - 23.septembrim DMRMC norosināsies mākslinieka Dilvina Smita (Dillwyn Smith) meistardarbnīcas. 
  • 23. septembrī no plkst. 17.00 - 19.00 DMRMC - tikšanās ar Izi Morgenšternu (Isy Morgensztern), filosofijas doktoru un Parīzes universitātes pasniedzēju, daudzu filmu autoru un režisoru, kas ilgu laiku sadarbojās ar TV kanālu Arte. Tikšanās laikā varēs noskatīties viņa filmu „Marks Rotko, abstraktais humānists” un piedalīties sarunā ar režisoru. 
  • 24. septembrī Daugavpils pilsētas domē, Kr.Valdemāra iela 1, no plkst. 14.00 - 16.00 notiks „Rotko lasījumi” . Pasākuma galvenie ziņotāji - Jorkšīras skulptūru parka izpilddirektors Pīters Murejs (Peter Murray) un , filosofijas doktors un Parīzes universitātes pasniedzējs un režisors Izi Morgenšterns (Isy Morgensztern). 

25.septembrī Rotko 110. dzimšanas dienas svinības DMRMC:

  • No plkst. 12. 00 visas dienas garumā - Markam Rotko veltītās pastmarkas pirmās dienas dzēšana. Pastmarku „Marks Rotko” (māksliniece Līga Čible) izdevusi VAS „Latvijas pasts” sadarbībā ar DMRMC. Pastmarkas nomināls – 0.60 Ls. 
  • Plkst. 16.00 rezidentu darbu izstādes „Marks Rotko 2013” atklāšana.
  • Plkst. 17.00 Angļu improvizētās mūzikas kolektīva „AMM” koncerts sadarbībā ar festivālu „Skaņu Mežs” Rotko centra koncertzālē.
  • Plkst. 19.00 pasākuma kulminācijas pārsteigums.

Vairāk informācijas 654 30273, 29455008
Sekojiet līdzi:
www.rotkocentrs.lv
https://www.facebook.com/DaugavpilsMarkRothkoArtCentre
https://twitter.com/rotkocentre

Foto: Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV