Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Vudijs Alens iejūtas sutenera lomā

Easyget.lv, 11.09.2013. 09:49

Patlaban notiekošajā Toronto filmu festivālā pirmizrādi piedzīvojusi aktiera un režisora Džona Turturo filma ar Vudiju Alenu vienā no titullomām.
Vudijs Alens iejūtas sutenera lomā

Kino leģenda, scenārists un režisors Vudijs Alens, ir filmējies lielākās un mazākās lomās virknē savu darbu, taču iepriekšējā kinolente, kurā viņš piedalās kā aktieris un kurai viņš pats nav režisors, uz ekrāniem iznāca vairāk nekā pirms desmit gadiem. Toronto filmu festivālā pirmizrādi piedzīvojusi filma “Fading Gigolo”, kurā Vudijs Alens iejūtas sutenera lomā.

Komēdija ar nosaukumu “Fading Gigolo” ir stāsts par diviem draugiem, kurus spēlē Džons Turturo (John Turturro) un Vudijs Alens. Nonācis naudas grūtībās, Džona Turturo atveidotais varonis vienojas ar savu draugu, grāmatnīcas īpašnieku (Vudijs Alens), par jauna biznesa uzsākšanu, proti, seksuālu pakalpojumu sniegšanu ņujorkietēm. Turturo un Vudija Alena varoņi kļūst par jomas profesionāļiem, viens no viņiem ir žigolo, bet otrs – suteners, kurš nodarbojas ar šī biznesa vadīšanu. Komēdijā piedalās arī tādas zvaigznes kā Šārona Stouna, Vanesa Paradī un citi.

Filma izpelnījusies kritiķu atzinību, un tās izplatīšanas tiesības ASV tirgum Toronto festivālā iegādājās kompānija “Millenium Entertainment”. Lai arī par šīs komēdijas nonākšanu uz Latvijas ekrāniem ziņu pagaidām nav, kvalitatīva kino cienītājiem šonedēļ tiek piedāvāta Vudija Alena jaunākais režijas darbs “Jasmīnas stāsts” (“Blue Jasmine”) ar godalgoto aktrisi Keitu Blanšetu titullomā. Blanšeta filmā spēlē Jasmīnu, augstākās sabiedrības dāmu, kurai pēc šķiršanās no miljonāra-afērista nākas sākt dzīvi no jauna. Vudijs Alens ir ne tikai filmas režisors, bet arī scenārija autors. Filma guvusi teicamus rezultātus valstīs, kur tā jau tiek izrādīta, kā arī tai tiek prognozētas ASV Kinoakadēmijas nominācijas labākās aktrises (Keita Blanšeta) un scenārija (Vudijs Alens) kategorijās, un, ļoti iespējams, arī labākās filmas kategorijā. “Jasmīnas stāsts” Latvijā tiek demonstrēts no 13.septembra.

Foto: Kadrs no filmas "Fading Gigolo". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV