Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Šonedēļ sākas Autorkino festivāls

Easyget.lv, 19.09.2013. 12:12

Ar Aki Kaurismeki filmu programmu "Cilvēks ar pagātni" 20. septembrī kinoteātrī Splendid Palace tiks atklāts Autorkino festivāls, kas ilgs līdz 22. septembrim, skatītājiem piedāvājot sešas atraktīvā somu režisora filmas
Šonedēļ sākas Autorkino festivāls

Autorkino ir vienīgā iespēja būt opozīcijā Holivudas izklaides mašinērijai, neaizmirstot, ka kino nav tikai ciniska naudas pelnīšana, bet arī kultūras daļa – māksla, kas spēj emocionāli un intelektuāli saviļņot.

Autorkino festivāls tiek atklāts ar spilgtā somu režisora, rezignētu un stilīgu traģikomēdiju autora Aki Kaurismeki daiļradi – programmu "Cilvēks ar pagātni". Dita Rietuma, Daira Āboliņa un Viktors Freibergs pirms katra festivāla seansa sniegs ievardārdus skatītājiem.

Aki Kaurismeki (1957) ir viens no tiem Eiropas režisoriem, kura filmas ir izpelnījušās gan starptautisku atzinību, gan “kulta filmu” statusu, kā arī perfekti atbilst savulaik Francijas kinoteorētiķu radītajam autorkino jēdzienam. Tās ir filmas, kuras saista režisora rokraksts – intonācija, stils, aktieri, tēmas – galu galā arī skatījums uz pasauli.

Aki Kaurismeki filmu programma:

  • Piektdien, 20. septembrī, plkst. 18:00 Lielajā zālē – atklāšana un filma "Havra" (Le Havre,2011, 120 min. Režisors Aki Kaurismeki. Lomās Andrē Vilmss, Evelīna Didī, Kati Outinena, Blondins Migels, suns Laika.)
  • Plkst. 20:30 Mazajā zālē – "Meitene no sērkociņu fabrikas" (The Match Factory Girl, 1990, 68 min. Režisors Aki Kaurismeki. Galvenajā lomā Kati Outinena.)
  • Sestdien, 21. septembrī, plkst. 16:30 Mazajā zāle – "Es nolīgu pasūtījuma slepkavu" (I Hired a Contract Killer, 1990, 79 min. Režisors Aki Kaurismeki. Lomās Žans Pjērs Leo, Margi Klārka, Kenets Kolijs.)
  • Plkst. 19:00 Mazajā zālē – "Ļeņingradas kovboji dodas uz Ameriku" (Leningrad Cowboys Go America, 1989, 78 min. Režisors Aki Kaurismeki. Lomās Mati Pellonpē, Kari Vēnenens, Džims Džarmušs.)
  • Svētdien, 22. septembrī, plkst. 16:30 Mazajā zālē – "Bohēmas dzīve" (La vie de bohème, 1992, 100 min. Režisors Aki Kaurismeki. Lomās Evelīna Didī, Mati Pellonpē, Andrē Vilmss.)
  • Plkst. 19:00 Mazajā zālē – "Cilvēks bez pagātnes" (The Man Without a Past, 2002, 97 min. Režisors Aki Kaurismeki. Lomās Marku Peltola, Kati Outinena.)

Biļetes cena - uz vienu filmu Ls 2,50, uz visu filmu ciklu (6 filmām) – Ls 7.

Foto: Kadrs no filmas "Havra". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV