Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Paulu Koelju “Alķīmiķim” 25. gadskārta

Easyget.lv, 07.10.2013. 12:42

Šonedēļ Vācijā norisinās ikgadējais Frankfurtes Grāmatu gadatirgus (Frankfurter Buchmesse). Goda viesa statusā šogad ir Brazīlija, kuru pārstāv vairāki izcili rakstnieki, to vidū arī pasaulē lielu popularitāti un lasītāju mīlestību iemantojušais Paulu Koelju.
Paulu Koelju “Alķīmiķim” 25. gadskārta

Paulu Koelju savas dzīves laikā sasniedzis galvu reibinošus panākumus. Viņa darbi, kas tulkoti vairāk nekā 80 valodās, ir pārdoti 150 miljonos eksemplāru apmēram 200 pasaules valstīs. Autors līdz šim publicējis 26 grāmatas un kopš 2002. gada ir Brazilian Academy of Letters loceklis. Sociālajos tīklos Koelju sekotāju skaits jau pārsniedz 23 miljonus.

Šogad tiek svinēta 25 gadi, kopš Brazīlijā tika publicēts Paulu Koelju slavenākais romāns “Alķīmiķis”. Šo darbu lielā mērā var uzskatīt par mūsdienu literatūras klasiku. Grāmata ir viena no visu laiku pirktākajām grāmatām pasaulē, tā 271 nedēļu atradusies The New York Times bestselleru sarakstā un joprojām aizrauj visdažādāko paaudžu lasītājus.

Latviešu valodā Koelju romānus izdod “Jāņa Rozes apgāds”.

Foto: Paulu Koelju. Foto (c) Marvin Zilm

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV