Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latviešu mākslinieki piedalīsies gadskārtējā starptautiskā mākslas mesē Viennafair

Easyget.lv, 07.10.2013. 14:17 | komentāri (1)

Starptautiskajā mākslas mesē Viennafair Latviju pārstāvēs Andris Breže, Barbara Gaile un Krišs Salmanis
Latviešu mākslinieki piedalīsies gadskārtējā starptautiskā mākslas mesē Viennafair

No 10. līdz 13. oktobrim Vīnē noritēs gadskārtējā starptautiskā mākslas mese Viennafair The New Contemporary 2013, kurā otro reizi piedalās Galerija Alma.

Šogad galerija pārstāvēs trīs māksliniekus - Andri Breži, Barbaru Gaili un Krišu Salmani. Katra mākslinieka izteiksmes veids un raksturīgās tēmas tiks ietvertas vienotā ekspozīcijā, veidojot atsauču tīklu uz Latvijas mūsdienu mākslas ainu un identitāti. Izvēlētie mākslas darbi iemieso trauslo un robusto, pasivitāti un agresiju, nevaldāmas kaislības un bezrūpīgu „kāju šūpošanu”. Vienlaikus tas ļauj arī konstruēt Latvijas valsts mūsdienu realitāti, kas nesaraujami saistīta ar padomju mantojuma pārstrādāšanu, tieksmi pēc greznības un metafizisko strupceļu, kas nolasāms nebeidzamā atkārtojumu rindā.

Lai gan vēl aizvien pasaulē notiek aktīvas diskusijas par / pret mākslas tirgus milzīgo ietekmi uz laikmetīgās mākslas virzību, nešaubīgs ir fakts – tas ir milzīgs spēks, ar kuru ir jārēķinās. Pēdējos gados uzsvars šajās skatēs tiek likts uz ekspozīcijas kvalitāti, stendus pietuvinot tematiskām izstādēm vai biennālēm .Starp dažāda līmeņa un specializācijas mākslas tirgiem ir starptautiski atzīti līderi , dalībai kuros jāiztur liela konkurence.

Viennafair pazīstama ar savu unikālo programmu, fokusētu uz Centrālās un Austrumeiropas mūsdienu mākslu. Pagājušo gadu jauni izvēlētās mākslinieciskās direktores - Vita Zaman un Christina Steinbrecher mēģina mesu attīstīt citā dimensijā atspoguļojot pasaulē notiekošās pārmaiņas un paplašinot dalībnieku ģeogrāfisko piederību Dienvidaustrumu un Tuvo Austrumu virzienā.

Šogad Viennafair piedalīsies 127 galerijas, kurās ietilpst spēcīgās Vīnes galerijas - Galerie nächst St. Stephan Rosemarie Schwarzwälder, Ernst Hilger, Georg Kargl Fine Arts, Krinzinger, Londonas IBID project, vairākas pazīstamas Krievijas galerijas - Triumph Gallery ( Moscow ), Regina Gallery London/Moscow), galerijas no Austrumeiropas – Polijas, Čehoslovākijas, Ungārijas, Skandināvijas un arī piecas Baltijas valstu galerijas. Temnikova & Kasela Gallery ( Tallinn ), The Gardens un Vartai Galerija (Vilnius), Galerija Alma un laikmetīgās mākslas centrs kim ? (Riga) .

Latvijas mākslinieku dalību mākslas mesē Viennafair atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Foto: Andris Breže. Kāju šūpotājs. 2012. Foto (c) Kristaps Kalns

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV