Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Atklāta festivāla „Bildes 2013” izstāde

Easyget.lv, 16.10.2013. 09:11

Izstādē „Ciparu un burtu spēles” apskatāmi 29 autoru 34 darbi
Atklāta festivāla „Bildes 2013” izstāde

Galerijas:

Tirdzniecības centrā „Spice” atklāta mūzikas un mākslas festivāla „Bildes 2013” vasaras nometnes dalībnieku darbu izstāde „Ciparu un burtu spēles”, informē „Bilžu birojs”.

„Vai esat kādreiz aizdomājušies, kāpēc ir septiņas nedēļas dienas, septiņas pamatkrāsas, septiņas notis mūzikā? Viss ir savstarpēji saistīts. Un izprotot šīs sakarības, iegrimstot pasaules uzbūves dziļumos, mēs varam ieraudzīt brīnumainu kārtību un sakarību. Pat haosā ir sava kārtība. Nejaušība neeksistē,” pārliecināts vēdiskais astrologs Kristaps Lapiņš.

„Mēs katrs esam radītājs ar savu redzes leņķi. Īsts matemātikas speciālists katrā aprēķinā ieraudzīs radošo dzirksti un džeza improvizatori jums pateiks, ka arī šeit ir sava kārtība.

Ar savu unikālo būtību mēs papildinām un izpušķojam kopējo spēļlaukumu ar nosaukumu „Dzīve”. Vēdiskā numeroloģija ir tikai viens aspekts, viena prizma, caur kuru paskatīties uz šī spēļlaukuma uzbūvi. Apvienojot to ar mākslinieku radošo iztēli, rodas jauns skatījums, jauns domas lidojums, kas redzams „Bilžu” nometnes dalībnieku darbos.”

Mākslas zinātniece Sarmīte Sīle: „Skaitļi un burti. Pirmajā mirklī – cik vienkārši un saprotami, otrajā – nemaz nav tik vienkārši! No vienas puses, ikdienas saskare, kad burti un skaitļi ir visapkārt, no otras – skaitļu maģija – pavisam cita pasaule, kas ļauj saskarties ar nezināmo.

Izstādes darbi – dažādi gan pēc satura, gan rokraksta. Blakus „Bilžu” vecmeistariem arī daudzi debitanti. Autori savos darbos ir gan nopietni, gan asprātīgi joko. Daudz pasaka arī darbu nosaukumi – Cilvēks parastais; Cik daudz burtu...; 4BK; Bild...; 81LD35; Likteni, likteni...; Taisnība un patiesība...; 180°; deViņi kods.

Kopumā izstāde ir talantīgu cilvēku spēle ar formu un saturu, kas tik likumsakarīga tiem kas gadu no gadu ir „Bildēs”...”

Izstādi veidojuši mūziķi - Ieva Akuratere, Raimonds Bartaševičs, Normunds Jakušonoks, Ilze Kalve, Ieva Kākule, Uldis Kākulis, Mārtiņš Križevics, Mirta Krupeņina, Laima Miltiņa, Arnis Miltiņš, Jānis Miltiņš, Aldans Milzarājs, Inta Grīnberga-Milzarāja, Daiga Petkeviča, Dina Skreitule, Ieva Sutugova, Jānis Vanadziņš, Varis Vētra, Sandra Bula-Ziemele, Āris un Gustavs Ziemeļi, bērnu popgrupa “Tev un man”; mākslinieki - Ināra Garklāva, Marta Krasta, Sigits Kreivaitis, Inese Mailīte, Chris Metcalfe, Guntars Ošenieks, Arvīds Plokšta, Maija Rezenberga, Jānis Straupe, Valdis Štrāls, Laima Vanadziņa, Inta Vītoliņa.

Izstāde būs apskatāma arī Rīgas Kongresu namā no 29. novembra līdz 1. decembrim festivāla „Bildes 2013” koncertu laikā. Biļetes uz „Bilžu” koncertiem jau nopērkamas „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā: www.bilesuparadize.lv .

Foto: Izstādes atklāšana. Foto (c) Ojārs Jansons

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV