Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

"Tautas grāmatu plaukts" gaidīs lasītājus Rīgas Grāmatu svētkos

Easyget.lv, 17.10.2013. 12:11 | komentāri (1)

No 18. līdz 20. oktobrim Rīgas Grāmatu svētkos Kongresu namā ikvienam būs iespēja piedalīties akcijā "Tautas grāmatu plaukts".

Visas trīs dienas darbosies grāmatu pieņemšanas punkts, kurā lasītāji varēs dāvināt kādu sev īpašu grāmatu arhitekta G. Birkerta radītajai grāmatu sienai – vienai no centrālajām vietām jaunajā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkā.

Akcijas rīkotāji uzsver, ka svarīgi, lai katrs dāvinātājs grāmatas sākumlapā būtu ierakstījis kādu personisku, ar grāmatu saistītu stāstu vai vēstījumu - par ikdienu, nejaušībām, sajūtām vai uzskatiem. Varbūt tā bijusi pirmā lasāmgrāmata, iespējams, tās iespaidā izvēlēta profesija vai noticis kāds negaidīts pavērsiens dzīvē. Varbūt tā ir literatūra, kas mierinājusi vai sasmīdinājusi līdz sirds dziļumiem. Bet varbūt tā ir grāmata, ko mēdzat citēt vai izvilkt no plaukta ik reizi, kad iestājas tumšie rudens vakari.

Lūk, ko par savu dāvinājumu "Tautas grāmatu plauktam" stāsta interneta žurnāla "Satori" redaktori Ilmārs Šlāpins, Antonija Šlāpina-Skopa un Dace Bargā: "Tautas grāmatu plaukts" nākotnē būs pieejams ikvienam lasītājam, tiek veidots arī digitāls arhīvs, kurā akcijas dalībniekiem un citiem interesentiem būs iespējams iepazīties ar dāvināto grāmatu nosaukumiem, autoriem, ierakstiem, un citām ar akciju saistītām aktualitātēm.

Grāmatu pieņemšanas punkta darba laiks no 18. - 20. oktobrim Rīgas Grāmatu svētkos:

  • 18. oktobrī no plkst. 11.00 līdz 19.00
  • 19. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 18.00
  • 20. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 16.30.


Akcijas rīkotāji atgādina, ka līdz pat 1. novembrim ikviens aicināts "Tautas grāmatu plauktā" ielikt savu īpašo grāmatu, dāvinājumu nododot kādā no Latvijas bibliotēkām.

Projektu "Tautas grāmatu plaukts" īsteno Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) sadarbībā ar LNB Atbalsta biedrību un nodibinājumu "Rīga 2014". Projektu atbalsta reklāmas aģentūra "DDB Latvia" un Jelgavas tipogrāfija.

Vairāk par akciju iespējams uzzināt: www.tautasgramatuplaukts.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV