Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Kino K.Suns notiks Dāņu ģimenes filmu dienas

Easyget.lv, 05.12.2013. 12:23 | komentāri (1)

No 13. līdz 16. decembrim kinoteātrī K.Suns norisināsies „Dāņu ģimenes filmu festivāls”, kas bērniem un jauniešiem piedāvās amizantas un pārpratumiem pilnas filmiņas.
Kino K.Suns notiks Dāņu ģimenes filmu dienas

Dānijas Kultūras insitūts nu jau ik gadu sadarbībā ar kinoteātri K.Suns piedāvā īpašu filmu programmu, kas paredzēta tieši bērnu un jauniešu auditorijai. Šogad Ziemassvētku gaidīšanas laikā piedāvāsim noskatīties četras Dānijā tapušas filmas; pašiem mazākajiem skatītājiem demonstrēsim divas multiplikāciju filmas – komisko „Orla Varžurijējs” un sirsnīgo multenīti „Lielais Lācis”, kā arī divas skolu jauniešiem domātas mākslas filmas no triloģijas par puisi vārdā Maksis, kuram vislielākās galvas sāpes un raizes sagādā nedaudz ķertais māmuķītis.

Dāņu ģimenes filmu festivāla atklāšana 13. decembrī plkst.12:00 ar režisora Petera Doda animācijas filmu „Orla varžurijējs”. Tā ir filmiņa par Viktoru, viņa draugiem un suni Cīsiņu, kas vasaras brīvlaiku pavada rotaļājoties un izjokojot kaimiņus. Bet tad uz pilsētu atbrauc ceļojošais cirks un Viktoram ir iespēja ar Cīsiņu piedalīties talatu šovā. Taču nejaukais, izstīdzējušias Orla, ko visi pazīst kā nīgru delveri un no kura pa gabalu mūk visi „sīkie”, nolaupa Cīsiņu un... Nu tik ies vaļā!!!

Visi filmu seansi īpaši izvēlēti tādā laikā, lai skolēni tās varētu noskatīties kopā ar klases biedriem un audzinātājiem darba dienās vai baudīt kopā ar vecākiem nedēļas nogalē. Arī biļešu cenas īpaši draudzīgas – grupām un bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas, pārējiem – Ls 1,50.

Dāņu ģimenes filmu festivāla programma:

Orla varžurijējs /Orla Frøsnapper/ Animācijas filma. (2011)
13. decembris plkst. 12:00
15. decembris plkst. 12:00

Maksis /Max Pinlig/ Mākslas filma jauniešiem, situāciju komēdija. (2008)
14. decembris plkst. 14:00

Maksis dodas uz Roskildi /Max Pinlig på Roskilde - nu med mor/ Mākslas filma jauniešiem, situāciju komēdija. (2012)
15. decembris plkst. 14:00
16. decembris plkst. 14:00

Lielais lācis / Den kæmpestore bjørn/ Animācijas filma. (2011)
14. decembris plkst. 12:00

Visas filmas tiks demonstrētas dāņu valdā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Detalizētāka informācija par filmām un seansiem K.Suns mājas lapā www.kingalerija.lv

Dāņu ģimenes filmu festivālu organizē Dānijas Kultūras institūts sadarbībā ar kinoteātri K.Suns, Dānijas Flmu institūtu un Dānijas Karalistes vēstniecību Latvijā.

Foto: Kadrs no filmas „Maksis dodas uz Roskildi”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV