Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Norvēģu filmas bērniem ziemas brīvlaikā

Easyget.lv, 13.12.2013. 15:21

No 21. decembra līdz 5. janvārim kinoteātrī K.Suns mazi un lieli, ģimenes ar bērniem, kā arī bērnu un skolēnu kolektīvi un citi interesenti aicināti uz norvēģu bērnu filmām.
Norvēģu filmas bērniem ziemas brīvlaikā

Filmu programma:

21.12. plkst. 14:00, 27.12. plkst. 16:00
Mans draugs Zariņš apprecas/ Knerten gifter seg, 2010; 78’, bērnu/ģimenes filma
Šī ir jautra filma par Brālīti un viņa iedomu draugu Zariņu. Zariņš ir iemīlējies bērza zariņā Karolīnā, kura ir ne mazāk neparasta kā viņš pats. Bet Brālītis gan vairāk domā par to, kā iegūt sev sarkanu velosipēdu. Māmiņa ir cietusi noslēpumainā avārijā, tāpēc saimniekošana mājās nu jāuzņemas vecākajam brālim Filipam, kamēr Brālītis un Zariņš mēģina atmaskot vainīgo.
Filmas pamatā ir norvēģu bērnu rakstnieces Annes Katarīnas Vestlijas (Anne-Catharina Vestly) grāmatas par Brālīti un viņa draugu Zariņu.

22.12. plkst. 14:00, 28.12. plkst. 16:00
Mans draugs Zariņš sprukās/ Knerten i knipe, 2011; 68’, bērnu/ģimenes filma
Brālīša ģimene ir pārcēlusies uz jaunu dzīvesvietu, kur puisēnam nav viegli atrast draugus. Bet Brālītis par to īpaši nebēdā, jo viņam ir uzticams draugs Zariņš! Taču kādu dienu Zariņš pazūd! Brālītis viņu meklē it visur, līdz atrod... mazu bērniņu! Nu jāmeklē ne tikai Zariņš, bet arī mazulīša mamma! Šis ir mīļš un nebēdnīgs stāsts par īstu draudzību.
Filmas pamatā ir norvēģu bērnu rakstnieces Annes Katarīnas Vestlijas (Anne Catharina Vestly) grāmatas par Brālīti un viņa draugu Zariņu.

23.12. plkst. 14:00, 30.12. plkst. 14:00
Zilais kalns 2 - brīnumraga meklējumi/ Blåfjell 2 - Jakten på det magiske horn, 2011; 85’ pasaku/ģimenes filma
Ir iestājusies līdz šim nepieredzēti barga ziema un sarkanrūķīšiem, kas dzīvo Zilā kalna ielejā, draud briesmas, jo viņu ciemam arvien vairāk tuvojas ledājs, kas draud izpostīt rūķīšu mājas. Karaliene Kalnuroze vēlas palīdzēt sarkanrūķīšiem. Viņa pārkāpj visstingrāko zilrūķīšu likumu un dodas meklēt Zilo ragu – brīnuminstrumentu, kas spēj mainīt laika apstākļus un izglābt sarkanrūķīšus. Filma ir krāšņa pasaka visai ģimenei. Tā ved aizraujošā ceļojumā, kurā sastapsi smieklīgus ļaudis un dīvainus radījumus.

25.12. plkst. 14:00, 01.01. plkst. 14:00
Ceļojums uz Ziemassvētku zvaigzni/ Reisen til Julestjernen, 2012; 77 min. pasaku/ģimenes filma
Ziemassvētku priekšvakarā pilī ierodas jauna meitene Sonja. Taču pilī valda sēras, jo pirms vairākiem gadiem karalim pazudusi vienīgā meita, kad viņa bija devusies uz mežu meklēt Ziemassvētku zvaigzni. Karaliene aiz bēdām nomirusi, bet karalis izmisumā nolādējis Ziemassvētku zvaigzni. Zvaigzne nodzisusi un karaļvalsti pārņēmusi tumsa un sēras. Kādā vakarā pilī ieradies vecs vīrs un pavēstīja karalim lūk, ko: ja desmit gadu laikā Ziemassvētku zvaigzne atkal iemirdzēsies, tad karaļa meita atgriezīsies. Deviņi gadi ir pagājuši un šajos Ziemassvētkos karalim ir pēdējā cerība atrast Ziemassvētku zvaigzni.

26.12. plkst. 14:00, 04.01. plkst. 14:00
Floklīpas kauss/ Flåklypa Grand Prix, 1975; 88’, animācijas/ģimenes filma
Trīsdesmit septiņas jūdzes uz ziemeļiem, mazliet uz austrumiem un uz augšu, zem debess juma atrodas neliels kalnu ciematiņš Floklīpa, kur dzīvo velosipēdu meistars Reodors Felgens un viņa divi palīgi – dzīvespriecīgais žagata Solans Gundersens, un ezis Ludvigs, īsts pesimists. Reodors Felgens ir ģēnijs un izgudrotājs, kurš aizraujas ar sacīkšu auto. Kādu dienu trijotne atklāj, ka Reodora bijušais palīgs, Rūdolfs Blūstrumpmūens ir nozadzis viņa izgudroto automašīnas dzinēja rasējumu un ir kļuvis par pasaules čempionu auto sacīkstēs. Ar arābu šeiha atbalstu trijotne uzbūvē ģeniālu sacīkšu auto Il Tempo Gigante un metas piedalīties gadsimta autosacīkstēs, lai izcīnītu Floklīpas kausu un uzvarētu nelieti Rūdolfu. Taču viss nav tik vienkārši – sacīkšu laikā filmas varoņiem nākas saskarties ar dažādiem šķēršļiem, ko ceļā liek nelietis Rūdolfs. Vai Reodoram izdosies uzvarēt autosacīkstēs?

29.12. plkst. 14:00, 05.01. plkst. 14:00
Kaštens un Petra – labākie draugi/ Karsten og Petra blir bestevenner, 2012; 78’, bērnu/ģimenes filma
Uzsākot bērnudārza gaitas, puisēns Kaštens ir satraukts, taču bērnudārzā viņš iepazīstas ar meiteni vārdā Petra un abi kļūst labākie draugi. Šajā filmā sekosim līdzi abu draugu piedzīvojumiem kopā ar mazo Lauvēnu un Truša jaunkundzi, kā arī sagaidīsim Petras 5 gadu dzimšanas dienu. Bet kā gan nosvinēt dzimšanas dienu, ja pēkšņi ir pazudusi Truša jaunkundze?
Šī ir krāšņa, jautra un izdomas bagāta filma, kas uzņemta pēc norvēģu autora Tūra Oges Bringsvera (Tor Åge Bringsværd) plaši pazīstamo bērnu grāmatu motīviem.

Filmas norvēģu valodā ar angļu subtitriem un sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Klašu apmeklējumiem lūdzu pieteikties pa tālruni 29231633 Aīda Zviedre
vai elektroniski aida.zviedre@inbox.lv. Ieeja bērniem, ģimenēm ar bērniem un kolektīviem bez maksas.

Norvēģu bērnu filmas Rīgā piedāvā Norvēģijas vēstniecība Rīgā un sadarbībā ar Norvēģijas Filmu institūtu.

Foto: Kadrs no animācijas filmas "Floklīpas kauss". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV