Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Izsludina pieteikšanos Liepājas Kultūras balvai 2013

Easyget.lv, 13.01.2014. 16:18

No 13. janvāra Liepājas Kultūras pārvaldē var iesniegt pretendentu pieteikumus par notikumiem, sasniegumiem vai spilgtām idejām kultūrā, kas realizētas Liepājā 2013. gadā un kuras ir ļāvušas Liepājas vārdam izskanēt Latvijas un starptautiskā mērogā.

Liepājas Kultūras balvas iedibnātāja un idejas autore ir viņsaulē aizgājusī Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde, kas daudzu gadu garumā rūpējās par kultūras nozari Liepājā.

Šogad Liepājas Kultūras balvas pasniegšanas ceremonija notiks 28. februārī. Liepājas Kultūras balvas pretendents var būt gan fiziska, gan juridiska persona (kolektīvs, individuāls sasniegums, pasākums vai norise, kas apliecina izcilību, kreativitāti un nodrošinājis pozitīvu Liepājas publicitāti Latvijas, Eiropas vai pasaules mērogā). Pretendentus balvai var izvirzīt gan fiziskas, gan juridiskas personas, pamatojot pretendenta sasniegumus ar aprakstu un materiāliem, kas šo sasniegumu pierāda (diplomi, goda raksti, publikācijas masu medijos utt.).

Atbilstoši nolikumam noformētus un sagatavotus pieteikumus Liepājas Kultūras balvai var iesniegt Liepājas Kultūras pārvaldē, Liepājas Latviešu biedrības namā, 2. stāvā, 96. Kabinetā līdz 3. februārim pulksten 12:00, pirms tam rūpīgi iepazīstoties ar nolikumu un aizpildot pieteikuma anketu. Balvas nolikums pieejams internetā: www.liepajaskultura.lv un Liepājas Kultūras pārvaldē. Tālrunis informācijai: +37163483939.

Pirmo Liepājas Kultūras balvu par 2011. gada veiksmīgo sezonu saņēma Liepajas teātris. Žūrija izlēma balvas fondu – 3000 latu pasniegt Liepājas teātra kolektīvam.

Pagājušajā gadā Liepājas muzeja lielajā zālē, pulcējoties apmēram septiņdesmit aicinātajiem viesiem un nominētajām personām, 8. marta pēcpusdienā Liepājas Kultūras balva un 1000 latu naudas čeks tika pasniegts Liepājas Simfoniskajam orķestrim par iniciatīvu, veicinot latviešu mūsdienu orģinālmūzikas radīšanu un izcilu ieguldījumu Liepājas kultūras vēsturē, par Kristapa Pētersona un Ērika Ešenvalda Liepājas koncertiem un to spožu izpildījumu. Kā arī balvu saņēma Dace Bluķe par koncertcikla "Iededz gaismu!", festivāla "Via Baltica" un Starptautiskā ērģeļmūzikas festivāla projektu realizēšanu, nodrošinot kvalitatīvas mūzikas piedāvājumu Liepājā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV