Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Siguldā atklās Lāsmas Pujātes grafiku izstādi

Easyget.lv, 17.03.2014. 10:48

No 18. marta līdz 25. aprīlim Siguldas mākslu skolā "Baltais flīģelis" būs skatāma mākslinieces Lāsmas Pujātes darbu izstāde "Pārtraukums".

"Katra lieta, vieta un dzīva būtne ir neizsmeļams iedvesmas avots. Reizēm vajadzīgs tikai neliels pārtraukums ikdienas skrējienā, lai redzētais spētu no jauna pārsteigt, saka Lāsma Pujāte.

Lāsmas Pujātes grafikas ir subjektīva un emocionāla reakcija uz nemitīgo informācijas plūsmu. Tās caurstrāvo gan košs, ekspresīvs, gan krāsās monohroms, melanholisks raksturs.

Izstādē „Pārtraukums” ir apskatāmi darbi, kas tapuši litogrāfijas, augstspiedes, monotipijas, kā arī autortehnikā, veidojot smalki niansētu kopējo noskaņu.

Lāsma Pujāte izstādēs Latvijā un ārvalstīs piedalās no 2002.gada. 2008. gadā kļuva par Brederlo-von-Zēgenbuša prēmijas laureāti un 2009. gadā guvusi panākumus Eiropas mākslas augstskolu litogrāfijas izstādes “Zelta kentaurs” konkursā Minhenē, Vācijā. 2011.gadā piedalījusies starptautiskajā Kaļiņingradas - Kēnigsbergas Grafikas mākslas biennālē. Mākslinieces darbi ir atrodami privātās kolekcijās Latvijā, Vācijā, Zviedrijā un Dānijā.

Izstādes „Pārtraukums” noslēguma pasākums 25. aprīlī pulkst. 17:00 Siguldas Mākslu skolā „Baltais flīģelis”, Siguldā, Šveices ielā 19

Izstādi organizē biedrība "Grafikas kamera".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV