Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Daugavpils teātris Rīgas skatītājiem piedāvā eksperimentu „Kaija. Under construction”

Easyget.lv, 22.04.2014. 12:24

23. aprīlī, turpinoties Daugavpils teātra dienām Rīgā, Dailes teātra Mazajā zāle plkst.19.00 būs iespējams noskatīties eksperimentālu Antona Čehova komēdijas „Kaija” iestudējumu „Kaija. Under construction” krievu valodā.
Daugavpils teātris Rīgas skatītājiem piedāvā eksperimentu „Kaija. Under construction”

Lai arī pirmizrāde notika janvārī, eksperiments „Kaijas” iestudēšanā joprojām nav beidzies, un par to liecina arī izrādes nosaukums. Inscenētāju Oļega Šapošņikova un Georgija Surkova skatījumā tā nekad nebūs izrāde – gatavs un nemainīgs produkts, ko pasniedz perfektā iepakojumā, bet tā brīvi atklās teātra mākslas patieso būtību, tapšanu dzīvā procesā, kas ik brīdi var būt citāds.

„Lugas autoram ir mūsu vislielākā cieņa, ko varam izrādīt, mēs dodam viņam priekšroku un vēlamies, lai jūs redzētu un sajustu, ko ir gribējis pateikt Čehovs. Priekšplānā būs aktieri un viņu darbības patiesums bez štampiem,” stāsta O.Šapošņikovs. Arī G.Surkovs uzsver, ka šis „Kaijas” iestudējums balstās aktierspēlē, šeit nebūs mūsdienu teātrim raksturīgās režijas konstrukcijas, kurā ar vienādiem panākumiem varētu darboties jebkurš aktieris un izrādē nekas nemainītos.  Ir ierasts, ka izrādes iestudē vairākos aktieru sastāvos, bet šajā „Kaijas” iestudējumā norisinās savdabīgs eksperiments – vienā un tai pašā izrādē uz skatuves nāks divi vienas lomas tēlotāji.

Jāatzīmē, ka O.Šapošņikovs ir sasaistījis „Kaiju” arī ar Daugavpils simbolu, kas redzams pie pilsētas robežas uz Rīgas šosejas, un tieši šīs „kaijas” precīzs atveidojums ir uz izrādes afišas. Arī izrādes darbība norisinās pie ezera Daugavpils pievārtē 1913.gadā.

Režisori - Oļegs Šapošņikovs un Georgijs Surkovs, scenogrāfes un kostīmu mākslinieces - Inga Bermaka un Agnese Stabiņa, gaismu mākslinieks - Sergejs Vasiļjevs.

Lomās: Irina Kešiševa, Vera Hramņikova, Aleksandrs Komarovs, Māris Boka, Vladimirs Dupaks, Jovita Balčiunaite, Mihails Samodahovs, Maija Korkliša, Žanna Lubgāne, Jeļena Ņetjosina, Inese Ivulāne - Mežale, Georgijs Surkovs, Jurijs Kušpelo, Viktors Jancevičs.

Nākamā izrāde Daugavpils teātra dienās Rīgā - 12. maijā plkst.19.00 Rīgas Krievu teātrī - „Dāmu paradīze” (R.Paula mūzikls par mīlestību, modi un skaistu dzīvi, rež. O. Šapošņikovs, krievu valodā).

Biļetes uz Daugavpils teātra viesizrādēm iespējams iegādāties Dailes un Rīgas Krievu teātra kasē, kā arī „Biļešu paradīzes” un „Biļešu servisa” (tikai uz R.Paula mūziklu) kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv, www.bilesuserviss.lv.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV