Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Gaismas pili sola nodot ekspluatācijā maijā

Easyget.lv, 24.04.2014. 15:40

Jauno Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēku ekspluatācijā sola nodot maijā, šodien preses konferencē pavēstīja kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).
Gaismas pili sola nodot ekspluatācijā maijā

Kopš būvniecības pabeigšanas 2013. gada 20. decembrī ir turpinājies darbs pie ēkas un speciāli izdalītās infrastruktūras kārtas sagatavošanas nodošanai ekspluatācijā. Lai tas būtu iespējams, bija jāsaņem 17 institūciju atzinumi. Lai procedūru varētu pabeigt, vēl jāsaņem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) gala slēdziens un Rīgas pilsētas būvvaldes atzinums par ēkas gatavību ekspluatācijai, kas varētu notikt 2014. gada maijā.

Kultūras ministre Dace Melbārde uzsver: „Šis ir bijis ļoti sarežģīts process. Mums skaidri jāapzinās prioritātes – gan Kultūras ministrija, gan Latvijas Nacionālā bibliotēka, pilnsabiedrība „Nacionālā Būvkompāniju apvienība” un visi iesaistītie dienesti ir ieinteresēti, lai LNB jaunā ēka būtu izcili augstvērtīga būve, kurā galvenokārt ir domāts par cilvēku drošību un ērtībām, un priekšzīmīgs piemērs visai Latvijas būvniecības nozarei. Visas iesaistītās puses šo procedūru uztver atbildīgi un pilnībā apzinoties, ka ēkas nodošana ekspluatācijā ir ārkārtīgi svarīga normālam LNB darbam.”

Ēkā turpinās iekārtošanas un apmēbelēšanas darbi. 14. aprīlī sākās LNB krājuma pārvešana no ēkas Jēkaba ielā 6/8. Uz jauno bibliotēku septiņu mēnešu laikā tiks pārvests vairāk nekā 3 miljoni dažādu krājuma vienību. Šobrīd LNB krājumu, kas ir izvietots sešās ēkās, veido aptuveni 4,1 miljons dažādu izdevumu vienību. Jēkaba ielas 6/8 krājums veido gandrīz 18% no tā. Pārvešanas darbus veic uzņēmums SIA „FF International Movers”.

Līdz ēkas nodošanai ekspluatācijā LNB ēkā plānoti tikai vienreizēji un atbilstoši drošības prasībām īpaši saskaņoti, publikai slēgti pasākumi. Kamēr ēka nav nodota ekspluatācijā, tā nav publiski pieejama. Tomēr to var apmeklēt dažādas mērķgrupas, kas iepriekš tiek instruētas drošības noteikumos, un šādi apmeklējumi notiek atbilstoša personāla pavadībā un uzraudzībā.

Plānotais Gaismas pils atklāšanas datums paliek nemainīgs – 29. augusts, LNB 95. dzimšanas diena.

Foto: Latvijas Nacionālā bibliotēka. (c) www.buvlaukums.lv 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV