Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Foto: Ļaudis pulcējas uz Stūra mājas pirmajām ekskursijām

Easyget.lv, 01.05.2014. 18:43

Iedzīvotāji izpirkuši visas ceturtdien pieejamās biļetes uz gidu ekskursijām bijušajā VDK ēka jeb Stūra mājā, un atklāšanas dienā pie muzeja vērojama dzīvā rinda, vēsta nodibinājuma "Rīga 2014" sabiedrisko attiecību programmas vadītājs Mārtiņš Drēģeris.
Foto: Ļaudis pulcējas uz Stūra mājas pirmajām ekskursijām

Galerijas:

Stūra māja - nams Brīvības un Stabu ielas stūrī - šodien pirmo reizi ir atvērts plašākai publikai, piedāvājot pirmā stāva pamatekspozīciju "Izstaigā stūra māju", kas ir bez maksas, kā arī ekskursiju "Čekas pagrabos" gidu pavadībā un piecas izstādes, kas no dažādiem skatu punktiem apskata cilvēka un varas attiecības.

Iedzīvotāju interese par ekspozīciju pirmajā dienā ir ļoti liela. Neilgi pēc muzeja atvēršanas, ap plkst.10, pie tā durvīm jau pulcējās 40 cilvēku liela franču tūristu grupa. Viņi bija vieni no pirmajiem, kas devās apskatīt ekspozīciju, stāstīja Drēģeris.

Kā ziņots, projekts ar piecām tematiskajām izstādēm, ekskursijām gida pavadībā, konferencēm, diskusijām, koncertiem, semināriem ir viens no vērienīgākajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas notikumiem.

Projekts "Stūra māja. Lieta Nr.1914/2014" būs tikai sākums, jo līdz ekspozīcijas noslēgumam 19.oktobrī būs jātiek skaidrībā par to, kas tālāk notiks ar šo ēku. Tas būšot jautājums ne tikai par kalendārajiem plāniem vai nekustamā īpašuma funkcionalitāti.

Foto: Stūra mājas atklāšana. Foto (c) Gunita Kļava

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV