Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Brīvdabas muzeja gadatirgus pulcē vairākus tūkstošus apmeklētāju

easyget.lv/LETA, 04.06.2007. 14:10 | komentāri (6)

Aizvadītajā nedēļas nogalē 2. un 3.jūnijā Brīvdabas muzejā notika ikgadējais tautas lietišķās mākslas darinājumu “Gadatirgus 2007”, kurš tiek organizēts jau 37.-to reizi. Pateicoties lieliskajiem laika apstākļiem, šogad gadatirgu apmeklēja vairāki tūkstoši cilvēku.
Brīvdabas muzeja gadatirgus pulcē vairākus tūkstošus apmeklētāju

Galerijas:

"Gadatirgū 2007" šogad piedalījās ap 2000 dalībnieku, kas, aizņēma 430 tirdzniecības vietas. Tirgotāji bija apvienojušies dažādās amatu studijās un pulciņos. Tāpat gadatirgū piedalījās arī individuālie meistari.

Apmeklētāju izglītošanas nolūkos Brīvdabas muzejā tika izvietotas arī atklātās darinājumu izstāžu vietas un amatu mācīšanas laukumi.

Par svētku sajūtu Brīvdabas muzejā gādāja 660 latviešu un Latvijas mazākumtautību folkloras kolektīvu dejotāji, dziedātāji un spēlētāji, bet ar pārtiku iepazīstināja 260 dažādu ēdienu meistari no visas Latvijas. Pasākuma laikā tika organizētas arī spēles un atrakcijas, kā arī bija sarūpēti karuseļi un konkursi.

Jāatzīmē, ka lielā iedzīvotāju interese par gadatirgu izraisīja ļoti ievērojamus satiksmes sastrēgumus Brīvības ielā, kas bija vērojami faktiski visas dienas garumā gan sestdien, gan svētdien.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV