Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Šo ceturtdien sāksies Starptautiskais mūsdienu deju festivāls

LETA, 12.06.2007. 12:20 | komentāri (2)

Starptautiskais mūsdienu deju festivāls "Laiks dejot 2007" sāksies ar Latvijas amatierkompāniju deju izrādēm, kuras demonstrēs 14.jūnijā Dailes teātrī.
Šo ceturtdien sāksies Starptautiskais mūsdienu deju festivāls

Galerijas:

Horeogrāfs un dejotājs Andris Kačanovskis uzskata, ka tas ir liels ieguvums, ka festivālā tiek organizēta brīvā skatuve, kur savus priekšnesumus var demonstrēt Latvijas dejotāju - amatieru - kolektīvi.

Brīvās skatuves apmeklētājiem būs interesanti vērot priekšnesumus, kas dzimst entuziasmā, dejas mīlestībā, dažādās noskaņu krāsās un kustību zīmējumos, sadarbojoties profesionālu izglītību guvušiem horeogrāfiem un dejotājiem, domā Kačanovskis.

Dailes teātrī priekšnesumus sniegs Ingas Raudingas mūsdienu dejas studija, Kačanovska vadītais "Temo S" kolektīvs, Lilijas Liporas "Zvaigžņu aka" un Valdas Vidzemnieces "Allegro". Horeogrāfa Valērija Oļehno dejas iestudējumu demonstrēs Edmunda Veizāna modes deju kompānija, Agitas Elksnes "Showtime" un Ilzes Zīriņas "Zl temp.dance".

Festivāla direktore Olga Žitluhina informēja, ka 15.jūnijā un 16.jūnijā Dailes teātrī notiks jauno horeogrāfu izrādes, kur rādīs Latvijas Kultūras akadēmijas Modernās dejas horeogrāfijas apakšprogrammas absolventu diplomdarbus. Savus diplomdarbus demonstrēs Linda Mīļa, Monta Vandere, Anna Dubrovska, Sintija Siliņa, Rūta Nordmane, Dmitrijs Gaitjukevičs, Līga Liberte, Svetlana Korole, Baiba Rozenfelde, Elīna Breice, Vita Bekmane un Agnese Burdjukova.

Izskaņā 16., 17. un 18.junijā notiks Ogas Žitluhinas deju kompānijas un festivāla ārvalstu viesu deju izrādes.

Festivāla mākslinieciskā direktore Ilze Zīriņa informēja, ka festivālā kā viesi ar izrādēm piedalīsies Nikolass Leihters (ASV), Džena Erkerta (ASV), Terijs O’Konors (ASV), Fiona Milvorda (Lielbritānija), Aleksandra Sošnikova un Sergejs Golovnea (Moldova).

No 14.jūnija līdz 18.jūnijam notiks arī meistarklases, kurās dejotājus apmācīs mūsdienu deju tehnikā, kompozīcijas veidošanā un kontaktimprovizācijā.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV