Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Latvijas izlases kapteinis pasaules čempionātā būs Kārlis Skrastiņš

LETA, 24.04.2009. 16:54

Latvijas hokeja izlases kapteinis pasaules čempionātā, kas piektdien sākas Šveicē, būs Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Floridas "Panthers" pārstāvošais aizsargs Kārlis Skrastiņš, aģentūru LETA piektdien informēja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretāre Vita Ļebedeva.

Komandas sapulcē, kurā notika valstsvienības kapteiņa vēlēšanas, par Skrastiņa asistentiem tika izraudzīti Herberts Vasiļjevs un Rodrigo Laviņš.

Latvijas izlase jau ceturtdienas vakarā paguvusi aizvadīt pirmo treniņu "PostFinance" arēnā, kur tā aizvadīs apakšgrupu turnīra spēles. Laika apstākļi Šveicē ceturtdien bija patīkami, taču arēnas ledus kvalitāte, ģērbtuvju izvietojums un vairākas citas kvalitatīviem treniņiem svarīgas nianses neesot bijušas visaugstākajā līmenī, taču piektdien tas tikšot risināts.

Direktorāta sanāksmē Latvijai ceturtdien bija jāpiesaka valstsvienības sastāvs pirmajam čempionāta posmam. Mačiem ar ASV, Zviedrijas un Austrijas izlasēm tika pieteikti 20 laukuma spēlētāji un trīs vārtsargi, bet uzbrucējs Aleksejs Širokovs turpinās trenēties ar komandu, gatavojoties pievienoties tai nākamā posma spēlēs.

Pasaules čempionātā, kas no 24.aprīļa līdz 10.maijam norisināsies Šveices pilsētās Bernē un Cīrihē, Latvijas izlase savu pirmo spēli C apakšgrupā aizvadīs sestdien, kad tiksies ar ASV valstsvienību. 27.aprīlī latvieši stāsies pretī Zviedrijas izlasei, bet divas dienas vēlāk cīnīsies ar Austrijas valstsvienību.

Latvijas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionāta pirmajā posmā: vārtsargi - Sergejs Naumovs, Edgars Masaļskis, Dmitrijs Žabotinskis; aizsargi: Rodrigo Laviņš, Kristaps Sotnieks, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs, Oļegs Sorokins, Krišjānis Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Kārlis Skrastiņš; uzbrucēji: Roberts Jekimovs, Lauris Dārziņš, Herberts Vasiļjevs, Guntis Džeriņš, Aleksandrs Ņiživijs, Armands Bērziņš, Miķelis Rēdlihs, Mārtiņš Cipulis, Aigars Cipruss, Ģirts Ankipāns, Mārtiņš Karsums, Jānis Sprukts.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV