Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Znaroks: Esmu vienkārši laimīgs

LETA, 28.04.2009. 16:45

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks pēc sensacionāli uzvarētās spēles pasaules čempionātā pār Zviedriju izteicās, ka ir patiešām laimīgs, jo ļoti vēlējies uzvarēt šajā mačā, vēsta Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) interneta mājaslapa.

Jau ziņots, ka pasaules čempionāta C apakšgrupas otrajā mačā Latvija pirmdien ar rezultātu 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā negaidīti pieveica Zviedrijas valstsvienību, kas Latvijas izlasei bija pirmā uzvara pār Zviedriju hokeja vēsturē.

"Esmu vienkārši laimīgs, es ļoti gribēju uzvarēt šajā mačā," sacīja Znaroks. "Katra uzvara ļauj būt laimīgam."

"Latvija spēlēja ļoti labu hokeju. Mēs nespējām sasniegt tādu spēles līmeni, kādu vēlējāmies," laukumā notikušo komentēja Zviedrijas izlases galvenais treneris Bengts Oke Gustafsons. "Mēs zaudējām spēli, bet tagad mums ir vienkārši jākoncentrējas nākamajam mačam pret ASV."

IIHF uzsver, ka Latvijas un Zviedrijas mačā abas komandas ļoti centās ievērot disciplīnu un īstenot treneru izstrādāto spēles plānu.

"Mēs zinājām, ka mums ir jāaizsargājas un jāstrādā kā komandai. Zviedrija ir lieliska komanda, tāpēc mēs gribējām uzturēt spiedienu un fokusēties uz izdevībām vairākumā," pēc spēles pastāstīja Latvijas izlases aizsargs Krišjānis Rēdlihs, kurš spēlē guva pirmos vārtus savas komandas labā.

"Es biju pārsteigts, kad treneris nomainīja vārtsargus (pirms pēcspēles metienu sērijas), taču tas nostrādāja," smaidot piebilda Rēdlihs.

IIHF norāda, ka iepriekšējos 11 mačos abu komandu starpā - pasaules čempionātos, Olimpiādē un vienā pārbaudes mačā - Latvija bija izcīnījusi tikai vienu neizšķirtu, bet pārējās spēlēs zaudējusi. Tā tas bija līdz pirmdienas vakaram, piebilst IIHF mājaslapa.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV