Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

SK „Cēsis” apliecina savu pārākumu

Mārtiņš Kozlovskis, 07.10.2009. 11:01

Otrdien, 6. oktobrī, Liepājas Olimpiskajā centrā savu otro Latvijas Sieviešu Basketbola līgas spēli aizvadīja „Liepājas Metalurgs” basketbolistes, kas tikās ar pašreizējām valsts čempionēm SK „Cēsis”. Pārliecinošu uzvaru izcīnīja cēsnieces (35:103 (12:26, 10:29, 8:25, 5:23)), tādejādi apliecinot savu pārākumu.
SK „Cēsis” apliecina savu pārākumu

Cēsu basketbolistēm šis bija pirmais šīs sezonas oficiālais mačs Sieviešu basketbola līgā, savukārt, liepājniecēm jau otrais.

Jau no paša mača sākuma vadībā izvirzījās SK „Cēsis” neatstājot nekādas cerības SK „Liepājas Metalurgs” arī turpmākajā spēles gaitā.

Pirmajā ceturtdaļā cēsniecēm izdevās iekrāt vairāk kā 10 punktu pārsvaru (12:26), ko turpināja palielināt arī otrajās desmit minūtēs. Zīmīgi, ka viesu basketbolistes bieži vien 1.puslaikā pielietoja presingu pa visu laukumu, kas liepājniecēm sagādāja lielas problēmas un tika pieļautas vairākas kļūdas savā aizsardzības zonā. Līdz ar to, lielajā pārtraukumā liepājnieces devās ar 33 punktu deficītu – 22:55.

Pēc pārtraukuma nekas uz laukuma nemainījās un cēsnieces droši kontrolēja mača gaitu. Turklāt, ceturtdaļas izskaņā tika sasniegts jau mīnuss 50 – 30:80.

Pēdējā ceturtdaļā atlika tikai vairs jautājums, vai cēsniecēm izdosies pārkāpt 100 punktu robežai, ko viešņas paveica nepilnas divas minūtes līdz spēles beigām. Līdz ar to, liepājniecēm bija jāsamierinās ar zaudējumu – 35:103.

Patīkami, ka Liepājas komandas sastāvā pilnīgi visas 12 spēlētājas izgāja laukumā, savukārt, Cēsu komanda šajā spēlē izmantoja 7 spēlētājas. Liepājas komandā labākā ar 7 punktiem bija Līga Zdanovska. Savukārt, Cēsīm neapturama bija leģionāre Kristen Morris, kura 32 minūšu laikā guva 25 punktus.

Zīmīgi, ka uz Liepāju nebija ieradies Cēsu komandas galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš, kurš bija devies uz semināru ASV, līdz ar to, galvenā trenera pienākumus šajā mačā pildīja Jānis Zeltiņš.

Nākošo spēli „Metalurgs” aizvadīs 13. oktobrī, kad Liepājas Olimpiskajā centrā viesosies Eirolīgas komanda – „TTT Rīga”. Spēles sākums pulksten 17:30.

Pēcspēles komentārus liepajniekiem.lv sniedza abu komandu treneri:
SK "Liepājas Metalurgs" galvenā trenere Līvija Alpe-Lūka:
– Skaidrs, ka meistarībā no Cēsīm mēs atpaliekam, taču tā bijība pret pretiniecēm brīžam bija nevajadzīga. Ir droši jāuzņemas atbildība un jāspēlē, jo pretējā gadījumā bumbu jau zaudēs tā vai tā.

SK "Cēsis" treneris Jānis Zeltiņš:
– Komanda vēl nav nokomplektēta, taču vairākas spēlētājas jau parādīja normālu sniegumu. Varu teikt, ka par kādiem 80 procentiem izpildījām to, ko taktiski bijām iecerējuši.

„Liepājas Metalurgs” – SK „Cēsis” 35:103 (12:26, 10:29, 8:25, 5:23)

„Liepājas Metalurgs”
Zdanovska 7, Simanoviča 6, D.Līne 5, Pelše 5, M.Līne 4, Bauze 4, Pinstere 2, Alilujeva 2, Krasovska, Kruga, Zuzāne, Āboliņa

SK „Cēsis”
Morris 25, Tāre 18, Eglīte 18, Krastiņa 13, Valentiene 12, Horelika 11, Nīmane 6, Zeltiņa, Vītola.

Foto: Mārtiņš Sīlis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV