Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

„Liepājas Metalurgs” pārliecinoši apspēlē „DU” basketbolistes

Mārtiņš Kozlovskis, 15.02.2010. 12:55

Sestdien, 13. februārī, ļoti svarīgu uzvaru Latvijas Sieviešu Basketbola līgas ietvaros spēlējot savās mājās izcīnīja „Liepājas Metalurgs” basketbolistes, kas ļoti pārliecinoši ar rezultātu 79:41 pārspēja vienas no savām sīvākajām pretiniecēm „DU” basketbolistes no Daugavpils.
„Liepājas Metalurgs” pārliecinoši apspēlē „DU” basketbolistes

Liepājnieces pirms sestdienas spēles turnīra tabulā ar izcīnītām sešām uzvarām un piedzīvotiem 11 zaudējumiem atradās 5. vietā, savukārt, sestdienas spēles pretinieces bija vietu augstāk (septiņas uzvaras un 10 zaudējumi). Līdz ar to, „Metalurgs” komandai bija ļoti labas iespējas pakāpties vietu augstāk, taču ar nosacījumu, ja tiks uzvarētas Daugavpils basketbolistes.

Kopējā abu komandu šīs sezonas bilance pirms gaidāmās spēles bija 2:1 par labu daugavpilietēm, taču iepriekšējā spēlē pirms mēneša Daugavpilī, uzvaru izcīnīja liepājnieces (65:64), kurām uzvaru ar metienu no groza apakšas līdz ar mača beigu sirēnu atnesa komandas kapteine Līga Alilujeva.

Pēdējās sešās LSBL regulārā čempionāta spēlēs „Liepājas Metalurgs” basketbolistes spējušas izcīnīt piecas uzvaras un kā vēlāk izrādījās, šī veiksmīgā sērija tika turpināta arī pēc šīs spēles.

Liepājnieces spēles vadību pārņēma jau no pirmajām aizvadītajām minūtēm. Pēc pirmajām desmit minūtēm „Metalurgs” basketbolistēm bija piecu punktu pārsvars (16:11), taču otrajā ceturtdaļā liepājnieces spēja aizbēgt no savām pretiniecēm un lielajā pārtraukumā komandas šķīra jau 14 punkti – 40:26.

Trešā ceturtdaļa tika aizvadīta diezgan mazrezultatīvā cīņā, taču pateicoties Kristīnes Bauzes veiksmīgajam sniegumam no tālās distances, rezultāta starpība pamazām tika palielināta un pirms izšķirošajām desmit minūtēm jau plus 21 liepājniecēm - 56:35.

Atgādinām ,ka liepājniecēm bija nepieciešams uzvarēt ar vairāk nekā 20 punktu starpību, lai turnīra tabulā apsteigtu daugavpilietes. Šķita, ka pretinieces darīs visu lai to nepieļautu, taču neapturamas šajā dienā bija liepājnieces. Apskaužami precīzi laukuma saimniecēm no tālās distances turpināja uzbrukt Kristīne Bauze, kurā, kā vēlāk izrādījās, šajā spēlē realizēja visus savus sešus izmestos tālmetienus (6/6)!.

Šādai liepājnieču ofensīvai pretinieces nebija gatavas un galarezultātā „Liepājas Metalurgs” basketbolistes izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru ar 38 punktu starpību – 79:41 (16:11, 24:15, 16:19, 23:6).

Lielisku maču liepājniecēm nodemonstrēja jau pieminētā Kristīne Bauze, kura šajā mačā izcēlās ar 24 gūtajiem punktiem, tajā skaitā realizējot visus sešus tālmetienus. Ar 15 punktiem izcēlās Laura Zuzāne, bet 13 punktus šajā mačā guva komandas līdere Sabīne Niedola. Savukārt, pretiniecēm labākā ar 16 gūtajiem punktiem bija Kristīne Egle.

Pēc šodien gūtās uzvaras abu komandu bilance turnīra tabulā kļuvusi vienāda – septiņas uzvaras un 11 zaudējumi. Taču kārotajā 4. vietā šobrīd jau atrodas liepājnieces, kurām ir labāka savstarpējo spēļu bilance. Līdz regulārās sezonas beigām atlikušas sešas spēles un izslēgšanas spēlēs jeb ''play off'' iekļūs tikai četras labākās regulārās sezonas komandas.

Nākošo cīņu liepājnieces aizvadīs šo trešdien, 17. februārī, kad izbraukuma spēlē tiksies ar spēcīgo „TTT Rīga” vienību. Savukārt, tuvākā mājas spēle gaidāma 2. martā, kad Liepājas Olimpiskajā centrā viesosies „LU” basketbolistes.

LSBL regulārā sezona, 13. februāris:

„Liepājas Metalurgs” – „DU” 79:41 (16:11, 24:15, 16:19, 23:6)
„Liepājas Metalurgs”: Bauze 24, Zuzāne 15, Niedola 13, L. Alilujeva 10, Pelše 7, M. Līne 5, Simanoviča 4, Zdanovska 1
„DU”: Kristīna Egle 16, Borodavko 10, O. Jevsejeva 5, Kazakēviča 4, Karīna Egle 4, Zīle 2.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV