Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

"Lauvām" fiasko pret "Zemgales" basketbolistiem

Mārtiņš Kozlovskis, 22.02.2010. 09:58

Piektdien, 19. februārī, ļoti negaidītu zaudējumu Latvijas Basketbola līgas ietvaros, spēlējot savās mājās, piedzīvoja "Liepājas Lauvas" basketbolisti, kas visai pārliecinoši ar rezultātu 74:85 atzina BK "Zemgale" komandas pārākumu.
"Lauvām" fiasko pret "Zemgales" basketbolistiem

Abas komandas šajā sezonā savā starpā bija tikušās piecas reizes. Trīs spēles tika aizvadītas Jelgavā, bet divas Liepājā. Kopējā bilance līdz šim bija 4:1 par labu „Lauvām”, taču nedrīkstēja aizmirst iepriekšējo sezonu pieredzi, kur itin bieži Jelgavas basketbolisti pārsteidza liepājniekus, tajā skaitā spēlējot arī savās mājās.

Vienīgo zaudējumu jelgavniekiem „Lauvas” piedzīvoja šā gada sākumā spēlējot Jelgavā. Un kā vēlāk izrādījās, īsts fiasko tika piedzīvots spēlējot arī savās mājās, tādējādi, viesi izcīnīja savu trešo uzvaru šajā sezonā.

„Lauvas” spēli uzsāka aktīvi un pēc nepinām piecām minūtēm desmit punkta pārsvaru bija iekrājuši Liepājas basketbolisti. Taču pamazām iespēlējās arī jelgavnieki, kuri demonstrējot augstu precizitāti no tālmetiena līnijas, spēja mājiniekus ne tikai noķert, bet arī aizsteigties priekšā. Turklāt pirmās desmit minūtes noslēdzās ar mīnus 5 „Lauvām” - 27:32.

Kā vēlāk izrādījās, liktenīgas izrādījās otrās ceturtdaļas pirmās minūtes, kuras viesi uzvarēja ar (0:8), tādējādi, liepājniekus nostādot itin nepatīkamā situācijā – 27:40. Viesi no Jelgavas turpināja veiksmīgi iekarot „Lauvas” grozu arī turpinājumā un lielajā pārtraukumā „Zemgales” basketbolisti devās jau pie 14 punkta pārsvara – 45:59.

Visa trešā ceturtdaļa aizritēja līdzīgā cīņā un liepājniekiem nekādi neizdevās pietuvoties tuvāk par 10 punktiem. Divas minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām pēc Laimona Kiseliusa diviem punktiem rezultāta starpība tika samazināta līdz 7 punktiem (62:69), bet galotni atkal veiksmīgā nospēlēja viesi, tādējādi, pirms izšķirošajām desmit minūtēm plus 10 viesiem – 64:74.

Lai izbēgtu no neveiksmes, „Lauvām” noteikti bija jāuzlabo savas sniegums ne tikai uzbrukumā, bet arī aizsardzībā. Kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas spēlēt sešas minūtes, liepājnieki, pēc Jevgēņija Kosuškina tālmetiena, spēja pietuvoties līdz sešu punktu atstatumam – (73:79), bet tas diemžēl bija arī viss. Atlikušajā laikā atkal veiksmīgāki bija viesi un beigu beigās „Lauvām” bija jāsamierinās ar sāpīgu neveiksmi spēlējot savu skatītāju klātbūtnē – 74:85.

Uzvarētāju labā četri spēlētāji pārsniedza desmit gūto punktu robežu, bet vislabāk sekmējās Ilmāram Bergmanim, kurš guva 22 punktus. Māra Gulbja rēķinā 20 punkti un septiņas bumbas zem groziem. Liepājniekiem rezultatīvu spēli aizvadīja lietuviešu uzbrucējs Laimonas Kiseliuss – 26 punkti.

Līdz ar to, liepājniekiem šis bija septītais zaudējums līdz šim 14 aizvadītajās LBL 1. divīzijas spēlēs, savukārt, jelgavniekiem trešā uzvara līdz šim 18 aizvadītās spēlēs.

 

Nākošo cīņu „Lauvas” aizvadīs nākošo sestdien, 27. februārī, kad Liepājas Olimpiskajā centrā viesosies pašreizējie Latvijas čempioni BK „Ventspils”. Atgādinām, ka iepriekšējās abu komandu cīņās šajā sezonā pārāki izrādījušies liepājnieki un līdzīga spēkošanās, ļoti iespējams, būs arī šoreiz. Šī būs Latvijas Basketbola līgas spēle un tās sākums pulksten 16:00.

LBL regulārais turnīrs. 19. februāris

„Liepājas Lauvas” – BK „Zemgale” 74:85 (27:32, 18:27, 19:15, 10:11)

„Liepājas Lauvas”: Kiseliuss 26, Kravčenko 14, Kosuškins 10, Patmalnieks 9, Ansons 7, Jeromanovs 5, Viļums 3, Pusaudzis, Ate

BK „Zemgale”: Bergmanis 22, Gulbis 20 (7 atl.b.), Mētra 16, K.Krūmiņš 10, Rozītis 7, E.Krūmiņš 4, Seņkāns 2, Gubāts 2.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV