Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Jeromanovs atnes "Lauvām" fantastisku uzvaru

Mārtiņš Kozlovskis, 03.03.2010. 11:22

Otrdien, 2. martā, fantastisku uzvaru Latvijas Basketbola līgas spēlē savās mājās izcīnīja "Liepājas Lauvas" basketbolisti, kas pateicoties Edgara Jeromanova precīzajam tālmetienam līdz ar spēles beigu signālu, pārspēja "Valmiera" basketbolistus ar rezultātu 70:68 (19:25, 19:11, 15:14, 17:18).
Jeromanovs atnes "Lauvām" fantastisku uzvaru

Spēles cena bija ļoti augsta, jo abas komandas turnīra tabulā aktīvi cīnās par 4. līdz 5. vietu, turklāt, abām komandām bilance līdz otrdienai bija pilnīgi vienāda - septiņas uzvaras un astoņi zaudējumi.

Komandām šī bija piektā savstarpējā cīņa šajā sezonā. Līdz šim uzvaras un zaudējumi bija dalīti uz pusēm (2:2), līdz ar to, līdzīga un saistoša spēle bija gaidāma arī šajā reizē. Un kā vēlāk izrādījās, spēle izvērtās par īstu trilleri.

Spēli abas komandas iesāka ļoti līdzīgi un rezultāts auga vienmērīgi, taču pirmās ceturtdaļas izskaņu veiksmīgāk nospēlēja „Valmieras” basketbolisti, kas to noslēdza ar 6 punktu pārsvaru – 19:25.

Otrās ceturtdaļas sākumā Kravčenko apliecināja savas snaipera dotības, trāpot savu pirmo izmesto tālmetienu. Ilgu laiku gan valmierieši spēja saglabāt nelielu pārsvaru, taču otrās ceturtdaļas izskaņā „Lauvas” spēja atgūt vadību un pēc pirmā puslaika rezultāts uz tablo vēstīja 38:36 par labu „Lauvām”.

Pēc pārtraukuma laukumā turpinājās līdzīga un bezkompromisa cīņa un nevienai no komandām neizdevās gūt vērā ņemamu pārsvaru. Arī šo ceturtdaļas izskaņu veiksmīgāk nospēlēja „Lauvas” un pēc Kravčenko realizētā tālmetiena rezultāts kļuva 53:50, kas solīja interesantu spēli arī turpmāk.

Izšķirošo spēles desmitminūti labāk iesāka viesi no Valmieras, kuri ātri vien izvirzījās vadībā, turklāt, trīs minūtes pirms pamatlaika beigām „Lauvas” mīnusi bija ievērojami – 61:68. Neliels cerību stariņš parādījās pusotru minūti pirms pamatlaika beigām, kad pēc Patmalnieka un Kiseliusa rezultatīviem uzbrukumiem rezultāta starpība tika samazināta līdz trīs punktiem – 65:68.

Valmierieši izskatījās nedaudz apjukuši un tam papildus sekoja vēl viens pavērsiens. Nepilnu minūti pirms pamatlaika beigām Uģis Viļums pārtvēra „Valmieras” uzbrukumu un Kasparam Ciprusam nekas cits neatlika kā pārkāpt noteikumus, kas tika traktēta kā nesportiska rīcība. Viļums realizēja abus soda metienus, līdz ar to, viss izšķīrās mača pēdējās sekundēs.

Nepilnu pusminūti pirms pamatlaika beigām pie rezultāta (67:68) uzbrukuma tiesības bija valmieriešiem, taču Deivīna Deivisa nesagatavotais metiens lidoja grozam secen un „Lauvas” zibenīgi metās savā pēdējā uzbrukumā. Uģis Viļums ieskrienot pretinieku soda laukumā veiksmīgi atrada brīvo Edgaru Jeromanovu, kurš līdz ar spēles beigu signālu trāpīja fantastisku tālmetienu, tādējādi, atnesot liepājniekiem laimīgu uzvaru ar rezultātu 70:68.

Rezultatīvu sniegumu liepājniekiem nodemonstrēja Oļegs Kožeņecs, kurš šajā mačā izcēlās ar 21 gūto punktu, savukārt, mača galvenais varonis Edgars Jeromanovs spēlē izcēlās ar diviem tālmetieniem, vienu no tiem realizējot spēles pēdējā sekundē! Pretiniekiem labākais bija Deivīns Deivis, kura kontā 21 punkti.

Pateicoties šim panākumam, „Lauvas” turnīra tabulā ir nostiprinājušies 4. vietā, taču jau šo sestdien gaidāma ļoti smaga spēle pret pašreizējiem turnīra līderiem „VEF Rīga” komandu. Iepriekšējās šīs sezonas abu komandu tikšanās reizēs pārāki ir bijuši rīdzinieki, taču šoreiz spēle norisināsies savās mājās, kas, cerams, dos papildus stimulu. Spēles sākums pulksten 16:00.

LBL 1. divīzija (2. marts):

"Liepājas Lauvas" - BK "Valmiera" 70:68 (19:25, 19:11, 15:14, 17:18)
"Liepājas Lauvas": Kožeņecs 21, Kosuškins 15, Kiseļiuss 11, Kravčenko 7, Jeromanovs 6, Pusaudzis 5, Viļums 3, Patmalnieks 2
BK "Valmiera": Deiviss 21, Cipruss 16, Andžejevskis 16, Krešnars 8, Amoliņš 5, Kaufamnis 2, Virsis, Krauels.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV