Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

BK „Ventspils” beidzot saņems BBL bronzas medaļas

BK Ventspils, 12.05.2010. 11:53

Ceturtdien, 13. maijā, pēc LBL mazā fināla spēles, Basketbola Klubam „Ventspils” pasniegs 2009./2010. gada MasterCard Baltijas Basketbola līgā izcīnītās bronzas medaļas. BK „Ventspils” tās vajadzēja saņemt jau 24. aprīļa vakarā Viļņā, kurā norisinājās BBL „Final Four” pēc spēles ar Lietuvas klubu „Šiauliai”, bet apbalvošanas ceremonijas vietā, komandai nācās rakstīt protestu, lai apstrīdētu spēles gala rezultātu.

Izcīnītās bronzas medaļas, kā arī kausu un naudas čeku Ventspilī pasniegs MasterCard BBL finansu direktors Arvīds Grigalāvičus un mārketinga direktore Inese Miķelsone.

Atgādinām, ka BK "Ventspils" iesniedza BBL protestu par 24. aprīļa spēles pēdējo epizodi, kurā Lietuvas komandai „Šiauliai” tiek ieskaitīts rezultatīvs divpunktu metiens jau pēc spēles beigu signāla. BK „Ventspils” saņēma oficiālu atbildi no Baltijas Basketbola līgas, kurā klubs tika informēts par pieņemtajiem lēmumiem Baltijas Basketbola līgas valdes sēdē, kura norisinājās 5. maijā.

Oficiālajā vēstulē BBL valde bija noraidījusi BK "Ventspils protestu, kuru klubs iesniedza pēc 24. aprīļa spēles. Protestā BK "Ventspils" izklāstīja nostāju un redzējumu par 24. aprīļa spēles pēdējo epizodi, kā arī norādīja punktus no BBL nolikuma un FIBA oficiālajiem basketbola noteikumiem, kuri būtu jāpielieto situācijas atrisināšanai. BK „Ventspils” uzstāja, ka situācija ir jāizvērtē vēlreiz, ievērojot visus noteikumus, kuri saistoši šai konkrētajai situācijai.

BBL valde savā vēstulē ir norādījusi, ka BBL nolikums nenosaka, ka būtu jāizmanto video atkārtojums, lai pieņemtu lēmumu spēļu strīdīgās situācijās. Tomēr norāda, ka BBL vēlas ievērot godīgas spēles principus, tāpēc pirmo reizi līgas pastāvēšanas vēsturē apbalvos divas 3. vietas – BK „Ventspils” un BK „Šiauliai”.

BK „Ventspils” uzskata, ka klubs ir panācis sev daļēju vēlamu rezultātu, tāpat, BBL lēmums piešķirt divas 3. vietas, norāda, ka spēles pēdējā epizode nebija vērtējama viennozīmīgi, un tika pieļauta kļūda, ieskaitot izšķirošo metienu BK „Šiauliai” komandai.

BK „Ventspils” BBL  bronzas medaļas saņems otro reizi kluba pastāvēšanas vēsturē .

BK „Ventspils” aicina visus kluba līdzjutējus uz 13. maija spēli, kura iespējams būs šīs sezonas pēdējā spēle, un spēlētājiem tiks pasniegtas divas bronzas medaļas kā BBL, tā arī Latvijas Basketbola līgā. Šobrīd, sērijā līdz trīs uzvarām, vadībā ar 2 : 0 atrodas BK „Ventspils” un iespējams, ka ceturtdien sērija tiks pabeigta ar ventspilnieku uzvaru un 3. vietu Latvijas Basketbola līgas čempionātā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV