Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Komandas gatavojas „Battery Superkauss" 2011.gada sezonai

Superkauss, 07.03.2011. 14:58

2010. gadā pa visu Kurzemi un vienā Zemgales piepilsētā plosījās īsts motokrosa viesulis, ko visi pazina kā „Battery Superkauss" motokrosa seriālu. Šajās sacensībās piedalījās vairāk kā divdesmit komandas un trasēs redzējām visus labākos Latvijas sportistus, kā arī spēcīgus leģionārus no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un arī no tālās Lielbritānijas.
Komandas gatavojas „Battery Superkauss" 2011.gada sezonai

Trešā „Battery Superkauss" seriāla sezona ir uzņēmusi apgriezienus un sacensībām jau pieteikušās 13 komandas, no kurām viens ir pilnīgi jauns veidojums, tā ir „MX Moduls" komanda no Rīgas. Sacensībām pieteikušās visas komandas, kuras pagājušajā sezonā sīvi cīnījās par TOP 10 vietām.

Šobrīd sacensībām ir pieteikušās „Kurlande" no Kuldīgas, pēdējo divu sezonu uzvarētājs „Motokurzeme" no Liepājas, „Motosports – Elkšņi Racing Team" no Ikšķiles, „MX Ādaži", „MX Sumata – Vilders Team" no Ventspils, „MX4 Dobele", „Pure Chocolate FFF" no Liepājas, „Ramo Motosports" no Aizputes, „Rodeo MX Racing Team" no Ventspils, Saldus moto klubs, „Tolmets Racing Team" no Liepājas un „VV Moto Racing Team" no Ogres.

Interesanti pavērot cīņas, kas norisinās komandu aizkulisēs. Šogad mēs varam novērot interesantu ainu saistībā ar labāko sportistu piesaisti savām komandām. Līdzīgi kā PČ GP, kur turīgākās komandas starpsezonā cenšas piesaistīt savām rindām labākos sportistus, arī Latvijā sāk iezīmēties šāda tendence. Komandām Latvijā ir radusies motivācija uzvarēt šo motokrosa seriālu, tādējādi arī stimulējot komandas veidot savus sastāvus pēc iespējas konkurētspējīgākus.

Vienlaikus arī redzam, ka komandām ir jāiegulda daudz lielākas finanses un piepūle, lai piesaistītu vadošos Latvijas sportistus, kā arī sportistus no Baltijas valstīm. Komandu menedžeriem ir jāpieliek maksimālas pūles, lai varētu nodrošināt savām komandām nepieciešamo finansējumu un realizētu savus mērķus. Iepriekšējos gadus tāda aina Latvijas motokrosa virtuvē nebija manāma un tas padara kopējo situāciju vēl interesantāku.

Kādreiz laba līmeņa braucējus komandas varēja piesaistīt, apsolot tiem apmaksāt ceļa izdevumus, licences un motosportista formas kreklus, tad pagājušo gadu un arī šogad redzam, ka situācija ir mainījusies. Šobrīd laba līmeņa sportistus var piesaistīt, tikai nodrošinot tiem labus honorārus par izcīnītajiem punktiem komandai vai pat moto tehniku sportista startiem. Sportistiem pašiem sāk parādīties cita mēraukla, pēc kuras tiek veiktas pārrunas ar komandām, kā arī pašiem vienlaikus ir jākļūst profesionālākiem pret savu darbu, lai izpildītu kritērijus, kas ir interesanti komandu vadītājiem.

Vēl viena interesanta iezīme, ka latviešu komandas, neskatoties uz ne visai izdevīgo motokrosa sezonas kalendāru Baltijā, spēj piesaistīt arī vadošos Igaunijas un Lietuvas sportistus, kaut gan šīs sacensības pārklājas ar šo valstu vietējiem čempionātiem. Pēc neoficiālas informācijas, kas iegūta no komandu tuvu stāvošiem cilvēkiem, arī šogad „Battery Superkauss" sacensībās redzēsim vadošos Baltijas sportistus un ne tikai, jo tie ir sapratuši, ka, piedaloties šajās sacensībās, ir iespējams labi nopelnīt, iegūt popularitāti un uzturēt sevi labā sportiskā formā.

Pagaidām komandas svarīgas nianses cenšas turēt pie sevis, bet, redzot aizkulišu intrigas un spriedzi, mēs varam būt pārliecināti, ka šajā sezonā no komandām mēs redzēsim vēl aizraujošākas cīņas. Noteikti ieguvēji šajā situācijā ir skatītāji un viņi tiks izklaidēti ne tikai ar notiekošo trasē, bet arī ārpus tās, jo komandas noteikti domā arī par savu fanu labsajūtu.

Tuvākajā laikā „Battery Superkauss" centīsies atvērt komandu aizkulišu aizkarus nedaudz plašāk, uz sarunu aicinot komandu vadošos cilvēkus, lai par visu notiekošo un aktuālo iepazīstinātu jau daudz sīkāk – par to, kas mūs sagaida 2011.gada „Battery Superkauss" seriāla ietvaros.

„Battery Superkauss" organizators Kaspars Cveiģelis komentē: „Battery Superkauss" šogad sāk iezīmēt jau nopietnākas aprises un mūsu prognozes attaisnojas. Pirmajā gadā tas vairāk bija tusiņš un komandām vēlme pamēģināt kaut ko jaunu, neņemot visu jampadraci īpaši nopietni. 2009.gada sezonas beigās visi jau bija iepazinuši Superkausu un viena daļa nolēma dibināt komandas un piedalīties, īsti neapzinoties komandu vadīšanas neredzamo daļu. Rezultātā - 23 komandas. Protams, skan nopietni, ka esi komandas vadītājs vai menedžeris, bet sezonas laikā redzot, ko tas prasa, domas par komandas vadīšanu mainījās. Ne visiem tas ir pa zobam. Komandas paliek spēcīgākas, profesionālākas ar lielu pieredzi gan darbu organizēšanas, gan finanšu, gan stratēģijas ziņā un jaunpienācējām komandām būs ļoti grūti konkurēt. Tādēļ mums tagad ir mazāk komandu, bet tās noteikti būs vēl niknākas un jaudīgākas.

Viens no mūsu mērķiem bija iekustināt "Pro" sportistu tirgu. Ja kādreiz pietika ar apmaksātu kreklu un licenci, tad tagad sportistu prasības ir augušas. Mēs vēlētos panākt situāciju, ka Top piloti spēj nopelnīt sev iztiku, nodarbojoties ar motokrosu. Sportistu augošās prasības ir arī šī tirgus regulators un komandas vairs nevar atļauties uzturēt 5-6 Pro pilotus, tātad piloti izlīdzinās pa komandām, kas savērpj vēl lielāku intrigu. Pagājušā gada Top 10 piloti tagad ir katrs savā komandā, līdz ar to komanda nopietnu handikapu sezonas gaitā vairāk nevarēs iekrāt. Cīņa būs punkts punktā ...

Uz tikšanos 8.maijā Kandavā!

„Battery Superkauss" 2011.gada kalendārs

08.05.2011 Kandavas Lielā Balva Kandava, Motoparks Kandava
22.05.2011 Gulbene, Staru mototrase
26.06.2011 Dobele, Ceļa Ēzeļu mototrase
24.07.2011 Aizpute
14.08.2011 Kuldīga, Upīškalna mototrase
04.09.2011 Ķegums, Zelta Zirga mototrase

Sacensību karti varat aplūkot šeit: http://bit.ly/SupercupLV_Map_2011

www.superkauss.lv
www.twitter.com/superkauss
http://www.facebook.com/SupercupLV

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV