Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Viktors Koržeņevics iedvesmo skolēnus radīt jaunu sporta veidu

Easyget.lv, 12.04.2013. 11:14

Trešdien, 10. aprīlī, Ugāles vidusskolā noslēdzās ZZ Čempionāta 2013 skolu tūre – Radi savu sporta veidu. Latvijas izlases volejbolists Viktors Koržeņevics kopā ar skolēniem izmēģināja spēkus jaunā sporta veidā – Bumbcīņa.
Viktors Koržeņevics iedvesmo skolēnus radīt jaunu sporta veidu

Lai iedvesmotu skolēnus čempionāta mājasdarba izpildei, martā un aprīlī sabiedrībā pazīstami sportisti un mūziķi viesojās Latvijas skolās. Ugāles vidusskolā ZZ Čempionāta vēstnesis, Latvijas izlases volejbolists Viktors Koržeņevics kopā ar skolēniem izmēģināja spēkus jaunā sporta veidā – Bumbcīņa, informē ZZ Čempionāta sabiedrisko attiecību konsultante Kristiāna Tumena.

Radošās sporta stundas ietvaros skolēni piedalījās improvizētā sporta veidā, kurš sastāvēja no trim dažādiem posmiem – šoreiz par galveno radošās sporta stundas priekšmetu kļuva sporta bumba. Skolēni apguva netradicionālas stafetes un par pārsteigumu sev atklāja, ka ar radošu pieeju pat profesionālā sporta treniņus var padarīt aizraujošus un jautrības pilnus.

Arī Latvijas izlases volejbolists Viktors Koržeņevics atzīst, ka šis bija pēdējā laika jautrākais un iedvesmojošākais treniņš: „Prieks iedvesmot skolēnus, parādot mazu daļu no savas ikdienas dzīves profesionālajā sportā. Bija interesanti atgriezties skolā, tikai šoreiz citā tēlā nevis kā skolēnam, bet gan kā skolotājam.“

Pieteikšanās ZZ Čempionātam 2013

Kā ierasts ZZ Čempionāts norisināsies trīs posmos un dalībnieki startēs trīs klašu grupās: 4. - 5., 6. - 8. un 10. - 11. klases.

Labākie mājasdarbu veicēji tiksies ZZ Čempionāta pusfinālos – 30. aprīlī Daugavpilī, 3. maijā Madonā, 7. maijā Dobelē, 10. maijā Kuldīgā un 14. maijā Rīgā. Pusfinālos piedalīsies radošākās klases, kas kopā ar klasesbiedriem radīja un laikus iesniedza mājasdarba uzdevumu. Pusfinālu spēcīgākās un atjautīgākās klases piedalīsies lielajā finālā Rīgā.

Par ZZ Čempionātu

ZZ Čempionāts ir lieliska tradīcija, kas aizsākusies 2007. gadā un ik gadu tā dalībnieku skaits ir turpinājis augt. 2012. gadā čempionātam pieteicās jau 1900 klases, apvienojot aptuveni 60 000 skolēnu. Kopumā pērn ZZ Čempionātā piedalījās vairāk nekā 85% Latvijas skolēnu no 4.- 8. un no 10.-11. klasēm, kuras saskaņā ar ZZ Čempionāta nolikumu piedalās sacensībās.

ZZ Čempionātu 2013 vadīs atraktīvā TV seja Ketija Šēnberga un Ielu vingrošanas aizsācējs Latvijā Kaspars Zlidnis, kuri rūpēsies par to, lai cīņa par erudītākās un sportiskākās klases titulu noritētu godprātīgi un būtu kā lielisks piedzīvojums, ko atcerēties ikvienam dalībniekam.

Šī gada uzvarētājiem sarūpētās balvas:

  1. vieta visām klašu grupām: CTM velosipēdi visai klasei.
  2. vieta visām klašu grupām: SAMSUNG mobilie viedtelefoni visai klasei.
  3. vieta visām klašu grupām: biļetes uz popmūzikas dīvas Lana Del Ray koncertu visai klasei.

ZZ Čempionātu 2013 organizē Zelta Zivtiņa un jauniešu organizācija Avantis.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV