Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Madonā notiks pirmais ZZ Čempionāta pusfināls

Easyget.lv, 28.04.2014. 12:55

Trešdien, 30. aprīlī, Madonas pilsētas sporta centrā norisināsies Latvijas vērienīgāko sporta un prāta spēļu “ZZ Čempionāts” pirmais pusfināls. Tajā par iespēju iekļūt lielajā finālā sacentīsies 96 klases no visas Vidzemes. “ZZ Čempionātu” jau astoto gadu rīko sarunu karte “Zelta Zivtiņa” sadarbībā ar jauniešu organizāciju “Avantis”.
Madonā notiks pirmais ZZ Čempionāta pusfināls

Vidzemes reģiona “ZZ Čempionāts” pusfinālā Madonā visplašāk tiks pārstāvēta Valmiera, Madona, Sigulda un Cēsis. Sacensības norisināsies visas dienas garumā trīs klašu grupās – 4.-5., 6.-8. un 9.-12. klases. Pildot atraktīvus un sportiskus uzdevumus, skolēni sacensībās demonstrēs savu spēju sadarboties komandā un pielietot katra talantus un erudīciju. To skolu un klašu saraksts, kas piedalīsies Vidzemes pusfinālā, pieejams šeit: http://bit.ly/1mH8skR.

Šogad “ZZ Čempionātam” saņemts rekordliels pieteikumu skaits – pieteikušās vairāk nekā 2000 klases. Tieši Vidzemes reģiona skolēni bijuši visaktīvākie, piesakoties “ZZ Čempionātam” – no Vidzemes skolām saņemti teju 600 klašu pieteikumi. Lai kvalificētos pusfinālu sacensībām, skolēniem kopīgiem spēkiem bija jāizpilda radošais mājasdarbs “Labā misija”, paveicot ko labu savai skolai, pilsētai vai ciematam. Pēc iesūtīto video izvērtēšanas tika noskaidrotas klases, kuras sacentīsies pusfinālā.

Uzdevums vienoties laba darba veikšanā skolēniem bijis īpaši saistošs – iesniegto mājasdarbu skaits šogad ir augstākais sacensību vēsturē. Mēneša laikā vairāki desmiti tūkstoši skolēnu visā Latvijā paveikuši 1200 labus darbus pirmā posma – uzdevuma “Labā misija” – ietvaros. Skolēni uzlabojuši savas skolas un pilsētas vidi, apmeklējuši patversmes un sociālās aprūpes namus, kā arī sagādājuši patīkamus pārsteigumus apkārtējiem.

450 klases visā Latvijā sagādājušas patīkamus pārsteigumus skolotājiem un skolasbiedriem, sakārtojuši un uzkopoši skolas telpas. Skolēni sakopuši un labiekārtojuši 190 parkus, bērnu laukumus un citas savas pilsētas vietas. Tāpat skolēni apciemojuši vairāk nekā 200 bērnunamus, bērnudārzus un sociālās aprūpes centrus, iepriecinot bērnus un vecos ļaudis gan ar pašceptiem gardumiem, gan paštaisītām rotaļlietām. Vairāk nekā 100 klases visā Latvijā devās uz dzīvnieku patversmēm, uzkopjot tās un iepriecinot to iemītniekus.

Skolēni “ZZ Čempionātā” cīnīsies par Latvijas radošākās, vienotākās un sportiskākās klases titulu un vērtīgām balvām. Šogad pirmās vietas ieguvēji katrā klašu grupā saņems īpaši grandiozu balvu – aizraujošu lidojumu ar privāto lidmašīnu uz Berlīni no saldējums “Premia”. Otrās vietas ieguvēji balvās saņems jaunākos Huawei viedtelefonus Ascend G6 LTE visai klasei, savukārt trešo vietu ieguvēji dosies eksursijā uz zinātnisko centru AHHAA Igaunijā.

“ZZ Čempionāta” ietvaros maijā paredzēti vēl četri pusfināli – Zemgales reģiona skolēni sacentīsies 2.maijā Jelgavā, Latgales reģiona skolēni tiksies 8.maijā Daugavpilī, Rīgas reģiona skolēni – 12.maijā Rīgā, savukārt Kurzemes skolēni par vietām finālā cīnīsies 14.maijā Kuldīgā.

Video: ZZ Čempionāts 2014 atklāšana Rīgā:

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV