Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Tiks atklāta Artūra Bērziņa personālizstāde „Iekšās"

Anna Veilande - Kustikova, 16.09.2010. 09:26

No 11. oktobra līdz 6. novembrim galerijā Pegazs, Rūpniecības ielā 18, būs aplūkojama Artūra Bērziņa personālizstāde „Iekšās".
Tiks atklāta Artūra Bērziņa personālizstāde „Iekšās"

A. Bērziņa gleznās un fotogrāfijās klaji fizioloģisku, uzšķērstu iekšu attēlojums spēj veiksmīgi sadzīvot un pastāvēt līdzās apgarotam dabas, sievietes skaistumam. Darbos zem estētiskās dimensijas slēpjas stāsta izvērsums. A. Bērziņam tuvās tēmas: sievietes/vīrieša attiecības, cilvēka iekšējo pretrunu jautājumi, mēģinājumi izdzīvot sociālo prakšu tīklojumos, šajā izstādē tiek risinātas ar izteikti fizioloģisku ķermeņa orgānu atainojuma palīdzību. Iekšas šeit ir ne tikai viena cilvēka autonomas sistēmas sastāvdaļas, tās ir saistītas ar vidi, ar mīlestības objektu. Iekšas ved pie cilvēka smalkākajiem psiholoģiskajiem pārdzīvojumiem. Psiholoģiskajai realitātei atbilstīgas ir metaforas „dabūt iekšās" vai „sagriežas iekšas" un tml. A.Bērziņa personālizstāde aicina uz šādu „iekšu izkustināšnu" gan ar pavisam tiešiem attēlojumiem, gan darbiem, kas, sākotnēji liekoties apgarotā attālinājumā no fizioloģiskās realitātes, tomēr liek iekšām gluži nemanot sagriezties.

Izstādē aplūkojami darbi, kas tapuši laika posmā no 2009. līdz 2010. gadam un izstrādāti glezniecības, digitālās fotokolāžas un video tehnikās. Tehnisko risinājumu daudzveidība papildina viena otru, tā veido savdabīgu izstādes iekārtojumu, kas paredz gan iepazīšanos ar mākslinieka jaunākajiem darbiem, gan psiholoģisku ceļojumu apvienojumā ar vizuālu baudījumu.

Visi laipni gaidīti izstādes atklāšanā 11.oktobrī plkst. 18.00 un visu izstādes laiku no 11. oktobra līdz 6. novembrim.

Galerijas Pegazs darba laiki: 11:00-17:00, sestd., svētd. – iepriekš sazinoties.

Plašāka informācija
www.galerijapegazs.lv
www.berzinsh.lv

Izstādes kuratores:
Anna Veilande - Kustikova
Anitra Velde
Kontakttālr.:
A. Veilande - Kustikova 25926065
A. Velde 27082388

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV