Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Galerijā "Pegazs" tiks atklāta mākslinieces Annas Afanasjevas pirmā personālizstāde

Līga Sāne, 26.11.2010. 14:28

Ziemassvētku brīnuma gaidīšanas laikā mākslas galerija "Pegazs", Rūpniecības ielā 18, aicina iepazīt „Jūtu atdzimšanu" mākslinieces Annas Afanasjevas pirmajā personālizstādē. Izstāde būs atvērta no 30. novembra līdz 18.decembrim.
Galerijā "Pegazs" tiks atklāta mākslinieces Annas Afanasjevas pirmā personālizstāde

„Skaistās mākslas laikmets ir zudis, tomēr es to vēl sildu sevī un savā mākslā." – tā māksliniece Anna Afanasjeva saka par sevi. Renesanses laikmeta mākslinieku meistarība ir viņas mēraukla mākslai – vispirms sapnis pašai savā radošajā darbā.

Annas darbi ir smalki un rūpīgi izstrādātas figurālās kompozīcijas, kurās savijies sievišķīga maiguma skats uz pasauli un labs zīmētāja darbs, niansētas, siltas krāsu gammas un estetizēts, mazliet idealizēts, bieži sapņu pasaulē mītošs tēls. Nemainīgi jau vairākus gadus Annas glezniecības objekts ir sieviete un kaķis. Mainīgi ir izteiksmes veidi un gleznieciskā darba kvalitātes, tēli gadu gaitā kļuvuši maigāki un sapņaināki, kompozīcijas kopnoskaņas pozitīvākas.

„Viss, ar ko piesātināta mana dvēseles māja, ir manās gleznās. Ikdienas meditācija. Mirklis kā brīnums...," stāsta māksliniece.

Māksliniece Anna Afanasjeva (1983) ir bieži piedalījusies grupu izstādēs. Pateicoties Irinas un Māra Vītolu atbalstam, ir izdots mākslinieces darbu katalogs.

Galerijā Pegazs Rūpniecības ielā 18 izstāde būs atvērta no 30. novembra līdz 18.decembrim.
www.galerijapegazs.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV