Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Tiks atklāta Baleta festivālam veltīta izstāde

Līga Sāne, 14.04.2011. 12:41

Šogad kopā ar pavasari atkal atnācis Starptautiskais Baltijas baleta festivāls, kā pamošanās no ziemas miega - mūzika, skaisti ķermeņi, kustību ģeometrija un aizrautīgs pozitīvisms. Baleta festivāls ir allaž gaidīts pasākums, nu jau skatītājus tas priecē 16. reizi. Festivāls kļūst plašāks un tā ietvaros notiek arī izstādes - šoreiz mākslas galerijai "Pegazs" ir tas gods būt par mājvietu apburošai E.Melbārzdes gleznu izstādei.
Tiks atklāta Baleta festivālam veltīta izstāde

Mūzika, deja, glezna – viss vienlīdz prasa iedvesmu un īpašu pasaules sajušanu. Caur šīm mākslinieka uzburtajām pasaulēm mēs gūstam emocijas, kuras paspilgtinās ar mūsu personīgo pārdzīvojumu krāsainību. Un atgriezeniskā saite – krāsa, tēls un mākslas darba tehnika mūsos rada domu un emociju vilni. Dejā, mūzikā un glezniecībā vienojošais ir arī precīzi matemātisko risinājumu klātbūtne. Tāpēc arī māksliniece E.Melbārzde savu kārtējo izstādi nosaukusi "Kustības ģeometrija".

Māksliniece stāsta, ka katra jauna izstāde rodas no kāda jauna stāsta, kas pamudina viņu gleznot. Šoreiz tas ir stāsts par viņas attiecībām ar krāsu un audeklu un balerīnu figūrām viņas iztēlē. Audekls un krāsa kā izaicinājums un emociju sprādziens, un audekls un krāsa kā ģeometrijas uzdevums izveidojot figūru kompozīciju.

E.Melbārzdes glezniecība nebeidz pārsteigt ar savu vitalitāti, krāsainību un emocionalitāti, vienmēr tāda pozitīvisma apdvesta mākslinieka klātbūtnes sajūta.

Šogad zelta fonu vietā vairāk parādījies vēsais sudrabs, vairāk jaunu radošu meklējumu, sievietes tēls vairs nav vientuļš – pavisam blakus ir arī vīrietis, stabilais un sapņainais, vēl tas ir no uzburtās, ne reālās pasaules. Kustību ģeometrija kā baletā tā glezniecībā uzliek jaunu izaicinājumu māksliniekam – ar katru reizi uzvarēt sevi un apliecināt savu varēšanu, šķiet, ka pēc tumšās, garās ziemas mums visiem nepieciešams krāsainības, vitalitātes un pozitīvisma lādiņš, kas neapšaubāmi būs gūstams E.Melbārzdes izstādē mākslas galerijā Pegazs, Rūpniecības ielā 18.

Izstādi atklās baleta festivāla direktore, baleta prīma Lita Beiris.

E.Melbārzde beigusi LMA iegūstot maģistra grādu glezniecībā, LMS biedre, izstādēs piedalās kopš 1995.gada. Glezniecība māksliniecei ir aicinājums un nolemtība- viņas vectēvs izcilais latviešu ainavists K.Melbārzdis mazmeitai atstājis brīnišķīgu krāsu izjūtu, temperamentu un kaislību uz mākslu. Mākslas galerija Pegazs ir izdevusi mākslinieces darbu katalogu.

Izstāde būs atvērta no 18.aprīļa līdz maija sākumam.

www.galerijapegazs.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV