Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Olgas Žitluhinas dejas kompānija, ieejot Ūdensvīru ērā, piedāvā divas izrādes

Dagnija Grīnfelde, 28.01.2009. 12:50

9. februārī plkst. 19:00 Dailes teātra Mazajā zālē – Ūdensvīru ēras svinības ar Olgas Žitluhinas dejas kompānijas izrādēm "Un atkal par to pašu." I daļa un "Quicktime Player".

Katrā no Zodiaka 12 laukumiem Zemes ass atrodas apmēram 2155 gadus. Pašlaik mēs atrodamies pārejas stāvoklī no Zivju ēras uz Ūdensvīra ēru, kurā izziņas procesam jākļūst par cilvēci vienojošo faktoru.

Ūdensvīra ēra ne tik plašā nozīmē pasaulē valda arī katru gadu laikā no 21. janvāra līdz 20. februārim. Šajā periodā dzimušie jeb ŪDENSVĪRI mēdz būt intelektuāli attīstīti, emocionāli, pievilcīgi un apsviedīgi cilvēki. Viņi var kļūt laimīgi, ja vien prot novērtēt, ko liktenis viņiem devis, kā arī neatlaidīgi strādā. Mēdz būt daiļrunīgi, mīl mākslu. Ārēji var šķist haotiski, nesavākti un sapņaini, tomēr lieliski prot koncentrēties, kad tas nepieciešams. Vispusīgi cilvēki, kas ar vienādiem panākumiem var darboties vairākās jomās (bieži – vienlaicīgi). Ja Ūdensvīri nespēj kaut ko izlemt vai koncentrēties kādam darbam, visticamāk, darāmā lieta viņus neinteresē. Iespējams, Ūdensvīri par daudz idealizē apkārtējo pasauli. Toties viņi labi izprot citu cilvēku vēlmes. Ļoti sarežģītas, nedaudz duālas personības.

Horeogrāfe Olga Žitluhina ir spilgta šīs zīmes pārstāve – tāpat kā vēl dažas Olgas Žitluhinas dejas kompānijas orbītā riņķojošas personas. Ūdensvīru mēdz dēvēt par eņģeļu zīmi. Ūdensvīrus apvij mīlestības, draudzības, nebeidzamu pārmaiņu un ilgu aura.

Tādēļ 9. februārī – vēlreiz par mīlestību jeb viena no skatītāju iemīļotākajām kompānijas izrādēm "Un atkal par to pašu." I daļa. Cerību un tiekšanās pilna, mīļa, smeldzīga, skumja un smieklīga. Izrāde spēlē, spēlējas un apspēlē mīlestības tēmu un tās simbolus. Katru reizi šis mīlestības stāsts ir mazliet atšķirīgs, tādēļ vienmēr no jauna. Mazliet maģijas, mazliet noslēpuma, daudz mīlestības. Un izrādes vecais labais sastāvs: Ramona Galkina, Liene Stepena, Ilze Zīriņa, Dmitrijs Gaitjukevičs, Andris Kačanovskis un Kristers Matuševics.

Horeogrāfija: Olga Žitluhina (Ūdensvīrs), Fiona Milvorda, dejotāji; Mūzika: Juris Kaukulis (Ūdensvīrs), Kaspars Tobis; Tērpi: Šeila (Ūdensvīrs);    Gaismas: Igors Kapustins (Ūdensvīrs).

Savukārt "Quicktime Player" jeb Ātrais laika atskaņotājs nevēstīs ne par ko. Izrādes uzdevums nav vēstīt, tās uzdevums ir būt dejas izrādei un ar dejas līdzekļiem dejot skatītājam. Dejot šajā laikā un šajā telpā. Ātri dzīvojam? Ātri uztveram informāciju? Lēni aizmirstam? Piecas sekundes laika, lai paceltu acis uz debesīm un kļūtu pilns, tīrs un starojošs. Viss notiek ātri, bet vienmēr ir laiks redzēt, dzirdēt un sajust. Mūsu laiks un mūsu cilvēki, ar kuriem kopā gribas būt skaistumā.

Šī izrāde Latvijā rādīta maz, toties jau iepatikusies Ņujorkas dejas producentiem.

Horeogrāfija: Olga Žitluhina, dejotāji
Deja: Ramona Galkina, Santa Grīnfelde, Ilze Zīriņa, Andris Kačanovskis, Valērijs Olehno (Ūdensvīrs)
Mūzika: Vinčenco Bellīni, Gaetāno Doniceti, Džuzepe Verdi    Tērpi: Šeila

Starpbrīdī visus gaida patīkami pārsteigumi.

Biļetes: Biļešu Paradīzes kasēs un pirms izrādes, Ls 5; Ūdensvīriem – Ls 2.50!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV