Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Kino "Rīga" notiks starptautiskā īsfilmu festivāla 2ANNAS „Tūre Latvijā” filmu skate

Mārīte Lempa, 18.02.2009. 11:26

20. februārī plkst. 19:00 Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS sadarbībā ar Valsts aģentūru „Nacionālais Kino centrs” piedāvā noskatīties festivāla 2008. gada konkursa programmu “Frīkvuda”, “Baltie taustiņi”, “* līdz 16 g. vec. neiesakām” un “Baltijas īsfilmu skate” 2 stundu un 20 minūšu kompilāciju (animācijas, spēlfilmas, eksperimentālās īsfilmas u.c.).
Kino "Rīga" notiks starptautiskā īsfilmu festivāla 2ANNAS „Tūre Latvijā” filmu skate

Šī ir skate, kas liek raudāt, smieties, sarkt aiz kauna un bālēt par cilvēku neizmērojamo izdomu un fantāzijas lidojumu. Kino ir miris, lai dzīvo kino! Jaunas formas un žanra meklējumi, sajaukums un šķietama nesavienojamība, pilnīgs haoss. Putukrējums gan pieredzējušiem kino profesionāļiem, gan vienkāršiem ierindas skatītājam. Šajā skatē divritenis no jauna izgudrots vismaz 5 reizes. Kino kā neizdibināms noslēpums, ieturēts ritms, smeldze un galu galā miruša narkodīlera piezīmes.

Projekts „Eiropas jauno režisoru kino” sadarbībā ar Nacionālo kino centru Latvijā tiek īstenots jau otro gadu. 2008. gadā projekta ietvaros kino programma tika demonstrēta septiņās Latvijas pilsētas un mazpilsētas. Šogad projekta ietvaros tika apmeklētas 12 vietas, piedāvājot ikvienam interesentam bez maksas vai ar simbolisku samaksu noskatīties svaigu un aktuālu jaunā kino īsfilmu programmu.


Filmu Programma:

REALITY SHOW
Meksika, 2007, 16:30
Režisors: Federico Schmucler
Operators: Maria Jise Secco
Producents: Angeles Castro

Ramons Čavess televizijā ierauga situāciju, kas liek viņam pieņemt lēmumus, kuri izmainīs viņa paša dzīvi, bet varbūt arī nē.....

E FINITA LA COMMEDIA
Beļģija, 2007, 13:00
Režisors: Jean – Julien Collette, Oliver Tollet
Operators: Benoit Deleris
Producents: Anthony Rey

Mašīna. Tēvs un dēls lēnām uzsāk sarunu.
Mīlestība, sekss, māte un nāve. Netipiska iecietība, mulsinošas attiecības.
Laiks paiet, bet daži jautājumi paliek neizrunāti: ko tie gaida? Un ko tie grib panākt?

L.H.O.
Vācija, 2007, 3:21
Režisors: Jan Zabeil
Operators: Jan Zabeil
Producents: Knuth Sorgers

Teksasa, 1963. gada novembris: skolas grāmatu noliktavas darbinieks. Šautene. Negadījums veido vēsturi...

MAMMAL
Vācija, 2007, 07:30
Režisors: Astrid Rieger
Operators: Mark Liedtke
Producents: Astrid Rieger

Kādu jaunieti, kas dzīvo kopā ar māti, pārņem neatvairāms izsalkums brīdī, kad uz virtuves galda tiek izklāta svaiga mīkla. Dīvaina simbioze un melanholisks sapnis par milzi ar tā dvēseles dzīlēm.

ELEFANT BOY
Nīderlande, 2007, 13:00
Režisors: Willehad Eilers
Režisors: Jeanne Hadorn
Operators: Jeanne Hadorn
Producents: Annick Teninge

Īsfilma par bedru rakšanu, brīvo laiku un melna ziloņpuikas augšanu.

FREQUENCY MORPHOGENESIS
Vācija, 2007, 4:46
Režisors: Onni Pohl
Operators: Onni Pohl
Producents: Linda Kraemer

Skaidras domas bezformas telpā pirmo reizi parādījās zeltīts skaņas dīglis. Tā bija skaņa, vibrējoša caur tukšumu, atgriežoties pie saviem pirmsākumiem. Skaņas viļņiem krustojoties, iezīmējas ūdens un vējš, kas, spēlējoties vienam ar otru, rada miglainas pasaules aprises. Muzikāla vizualizācija par audio frekvenču radošo spēku.

A MOUSES TALE
Francija, 2007, 4:09
Režisors: Benjamin Renner
Operators: Benjamin Renner
Producents: Annick Teninge

Eksistenciāla pasaka. Lauva mežā noķer peli un grib to apēst, taču pele piedāvā noslēgt vienošanos.

ŠODIEN VILMA NESTRĀDĀ
Latvija, 2007, 08:29
Režisors: Anete Melece
Operātors: Anete Melece
Producents: Anete Melece

Stāsts par vīru ar četriem riņķiem zem acīm vārdā Varis un krējuma pārdevēju Mirdzu, par pazaudētu cimdu, kam sejā iespļauta košļene un megapikseli, kas lēnā garā digitalizē zemeslodi. Vilmai ar to nav nekāda sakara, viņa vienkārši šodien nestrādā, tāpēc risks atrast picā matus ir diezgan minimāls.

SARKANAIS PLEĶIS
Latvija, 2008, 07:40
Režisors: Uģis Olte
Operators: Valdis Celmiņš
Producents: Valdis Celmiņš

„Sarkanais Pleķis” ir stāsts par mūžseno baseina biedu – sarkano pleķi, kas parādās, ja iečurā ūdenī un par Pētera, 11 gadīga zēna, iekšējo cīņu starp vēlēšanos būt pieņemtam vienaudžu starpā un pusaudžiem raksturīgo dumpinieka vēlmi atšķirties.

IN THE NAME OF THE SUN
Bosnija un Hercogovina, 2007, 25:30
Režisors: Harun Mehmedinovic
Operators: Jason Raswant
Producents: Vikram Singh

Pēc izbēgšanas no nāves soda, Bosnijas karagūsteknis Tariks imigrē uz ASV, ar cerībām aizmirst savu pagātni. Pēc vairākiem gadiem pie Tarika ierodas cilvēks, kas viņam reiz palīdzēja, tagad lūdzot izdarīt kādu pakalpojumu.

ARGENTINA. THE INTERVIEW WITH A DEAD DRUG - DEALER
Krievijas, 2008, 35:37
Režisors: Mihail Mareskin
Operators: Konstantin Ivanov
Producents: Vladimir Smorodin

Filozofiska alegorija modernā valodā par cilvēka garīgo atdzimšanu. Galvenais varonis Iļja Krakovskis ir gudrs, uzmanīgs un viltīgs narkodīleris. Kādu dienu viņš satiek savu bijušo klasesbiedreni un sākas neparasts stāsts.  Filmā skatāma divējādi: no vienas puses tā ir iespēja ieskatīties interesantajā Pēterburgas neformālajā pasaulē, no otras puses tā ir maza kultūras enciklopēdija, jo visas filmas mizanscēnas un situācijas ir veidotas kā atsauces uz pasaules kino un literatūras meistardarbiem.

Projektu īsteno Virtuālā studija „URGA” un Tehniskās jaunrades nams „Annas 2”, projekts notiek ar Nacionālā Kino centra atbalstu.

www.2annas.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV