Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Nacionālajā teātrī notiks jauniestudējuma „Neuzticīgie” pirmizrāde

Inga Vasiļjeva, 02.03.2009. 22:31

6.martā plkst. 18.30 Nacionālā teātra Jaunajā zālē notiks jauniestudējuma „Neuzticīgie” pirmizrāde, kuru veido režisors Andrejs Jarovojs, scenogrāfe Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece Ieva Veita, dramaturģe Inga Gaile. Lomās: Madara Saldovere, Ivars Kļavinskis, Jānis Skanis vai Voldemārs Šoriņš, Daiga Gaismiņa, Juris Hiršs, Ilze Rudolfa, Ainārs Ančevskis.

Psiholoģiski spriegais sižets, kurā netrūkst kaislību un mīlestības trijstūru, ir tikai viens interesants faktors, kura dēļ Veseļa romāns „Dienas krusts” ieraudzīs dienasgaismu teātra izrādē. Darba neparastā struktūra – hronoloģiski precīzi ievērotais laiks – viena diennakts dažādās Rīgas vietās piedāvā iespēju izrādē pētīt attiecības starp fizisko un izrādes laiku. Veseļa darbs būvēts, darbību sadalot starp 24 stundām, – ar gausu pamošanos rīta pusē, straujo steigu un drudžaino saspringumu dienas vidū, un cilvēciskām kaislībām vakarā un naktī, cilvēkam neatkarīgi no paša gribas elpojot vienā ritmā ar pilsētu. Iestudējumā 24 stundas tiks sapresētas ierastā izrādes laikā, proporcionāli pieaugot spriegumam starp darbībā iesaistītajām personām.

Izrāde ir Andreja Jarovoja debija Nacionālajā teātrī.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV