Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

LTV7 cikls „1000 jūdzes aiz polārā loka” drīzumā atspoguļos ekspedīciju uz Indiju

Ieviņa Ancena, 06.03.2009. 13:24 | komentāri (1)

Jau rīt, 7. martā, piedzīvojumiem bagātā ceļojumā uz Indiju dosies ekspedīcijas „1000 jūdzes aiz polārā loka” radošā komanda. Kopā ar studiju „Q filma” šoreiz tālo ceļu mēros radio dīdžejs Egons Reiters, aktieris Jānis Skutelis, ceļotājs Edgars Zaķis, dziedātājs Dons un reperis Gustavo. Šī būs nu jau ceturtā „Q filma” rīkotā piedzīvojumu ekspedīcija, tās nosaukums - „1000 jūdzes Indijā”.
LTV7 cikls „1000 jūdzes aiz polārā loka” drīzumā atspoguļos ekspedīciju uz Indiju

To, kā ekspedīcijas dalībniekiem būs klājies neparastajā, daudzu pielūgtajā zemē, LTV7 skatītāji uzzinās jau itin drīz, jo jaunākās sērijas LTV7 ēterā plānotas no 9. aprīļa un tās būs skatāmas svētdienu vakaros (precīzs laiks tiks paziņots atsevišķi).

„Indijas ekspedīcija kardināli atšķirsies no iepriekšējiem „1000 jūdžu” projektiem, jo sastādītais maršruts ir ne tikai sarežģīts un grūts,  bet šoreiz ceļotājiem būs daudz vairāk jākontaktējas ar vietējiem iedzīvotājiem, līdz mērķiem nokļūstot tieši ar viņu palīdzību,” pirms brauciena pārdomās dalās „Q filma” rīkotās ekspedīcijas producents Atis Balodis.

Vispirms no Rīgas ekspedīcija dosies uz Indijas pilsētu Čenaju, savukārt no tās divās speciāli aprīkotās apvidus automašīnās ceļotājiem būs jāveic vairāk nekā 2000 kilometru garš maršruts, kura laikā jāpārvar sarežģīti kalnu ceļi Austrumgatu  kalnu masīvā, necaurejami džungļi gar Bengālijas līča piekrasti. Par galveno ceļojuma mērķi paši ekspedīcijas dalībnieki min nokļūšanu pie tā saucamā Ādama tilta jeb ceļa uz paradīzi, kas pirms vairākiem tūkstošiem gadu savienoja Indiju un Šrilanku. Līdz pat mūsdienām zinātnieki mēģina saprast, vai zemes strēle vairāk nekā 40 jūdžu garumā ir dabas vai cilvēka veidota.

„Ja tu dodies uz Indiju ar domu tur atrast dzīves īstenību, tad visdrīzāk tas arī izdosies,” prāto Radio SWH dīdžejs Egons Reiters. Savukārt Dons viņu papildina, ka bailes šeit esot pilnīgi nevietā: :Ja kaut kam jānotiek, tad tas arī notiks!” Interesanta piedzīvojuma gaidās dzīvo arī Gustavo: „Es zinu, ka Indijā ir tik daudz kā interesanta, ko mēs pat nevaram iedomāties, dzīvodami šeit.”

Šo projektu atbalsta uzņēmumi „Cēsu alus”, „Turtle Wax” un „WD40”, kā arī Krievijas kompānija „Ekspedition”, kura jau vairākus gadus palīdz realizēt šo projektu Latvijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV