Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

LTV7 martā demonstrē pasaulslaveno seriālu „Atgriezties rītdienā”

Ieviņa Ancena, 10.03.2009. 15:54

Ikviens no mums kaut reizi dzīvē vēlējies kādu dienu nodzīvot vēlreiz. Šāda iespēja tiek dota detektīvam Bretam Hoperam ASV daudzsēriju trillerī „Atgriezties rītdienā” („Day Break”), kas no marta pirmdienu vakaros skatāms LTV7.
LTV7 martā demonstrē pasaulslaveno seriālu „Atgriezties rītdienā”

Brets Hopers ir filmas galvenais varonis, kurš Losandželosas policijā tiek uzskatīts par pieredzējušu un godājamu profesionāli. Pēkšņi viņa līdzšinējā dzīve sabrūk: Hopers tiek apsūdzēts slepkavībā – tiek apgalvots, ka no viņa lodes miris štata prokurors Alberto Garsa. Pats Hopers labi apzinās, ka viņam ir alibi, un cenšas pierādīt savu nevainību, bet viņam neviens netic. Turklāt pierādījumi, ka Hopers ir vainojams viņam inkriminētajā noziegumā, ir neapšaubāmi: viņa mājās tiek atrasts slepkavības ierocis, bet nogalinātā prokurora sieva apgalvo, ka savām acīm redzējusi Bretu nospiežam gaili.

Hopers nonāk cietuma kamerā, bet no tās pēc neilga laika tiek nolaupīts. Viņš pamostas sasiets, kāda industriāla laukuma vidū, un viņu aplenkušas noslēpumainas personas. Bretam tiek paziņots, ka viņš kļuvis par upuri kādā daudz vērienīgākā sazvērestībā. Viņš zaudē samaņu, līdz pamostas... iepriekšējās dienas rītā.

Filmas intrigu tad arī veido šī neiespējamā situācija: Breta diena paiet smagās pārdomās, viedokļu un argumentu sadursmēs, cenšoties pierādīt savu nevainību. No nākamās dienas viņu šķir vakars un nakts, bet, pamostoties jaunās dienas rītā, viņš atkal nonācis tieši tādā pašā situācijā kā dienu iepriekš – viņš atkal „atgriezies rītdienā”! Viss, kas Bretam paliek pāri no izdzīvotās dienas, ir atmiņas, jauniegūta informācija un ievainojumi. Bet katru rītu viņam nākas skaidrot, no kurienes uz ķermeņa nakts laikā radušies dažnedažādi savainojumi. Lieki piebilst, ka pārējie seriāla varoņi no “izdzīvotajām” dienām neatceras itin neko... Tomēr maksa par pieredzi daudzkārt ir augsta - galvenajam varonim neskaitāmas reizes tiek dota izvēles iespēja sevi attaisnot, bet tādā gadījumā kādam citam būtu jāmirst. Un to Brets nevēlas nekādā gadījumā.

Seriāla „Atgriezties rītdienā” producents ir kanāls ABC. Tā veidoto seriālu vidū ir arī “The Shield”, “24” un “CSI”. Tomēr neparastais sižets seriālam „Atgriezties rītdienā” piešķir īpaši valdzinošu spriedzi: diena ir viena, taču skatītāji ar neatslābstošu interesi seko tam, kā Brets to ikreiz izdzīvo citādi, jau redzētus notikumus parādot gluži citā rakursā. Kaut kas šajā seriālā atgādina kulta seriālu “24”, jo arī „Atgriezties rītdienā” temps ir ļoti spraigs, darbība neapstājas ne uz brīdi, bet apšaudes un pakaļdzīšanās ainas darītu godu lielbudžeta Holivudas trillerim. Taču ārējie efekti seriāla veidotājiem nekādā gadījumā nav pašmērķis - filmā netrūkst dziļas drāmas elementi, kurus reizumis šķērso arī gaumīga humora dzirksts.

Seriālu veidojuši pieredzējuši televīzijas darboņi – Pols Zbiševskis (Paul Zbyszewski), kuru pazīstam no seriāla “The Weakest Link” un filmas “After the Sunset” scenārija, producenti Metjū Gross (Matthew Gross) un Džefrijs Bells (Jeffrey Bell), kuri strādājuši pie tādiem grāvējiem kā “Alias”, “Angel” un “The X-Files”, kā arī  režisors Robs Boumens (Rob Bowman), kas veidojis seriālu “The X-Files” un filmas “Elektra” un “Reign of Fire”.

Filmā redzam arī lielisku aktieru buķeti - Viktoriju Pratu, Mītu Goldingu, Ramonu Rodrigesu, Ādamu Boldvinu, Maiklu Makgrediju.

Bet galvenajā – izmeklētāja Breta Hopera lomā ir atraktīvais, sportiskais un fotogēniskais Tajs Digss (Taye Diggs), kas seriālā turklāt uzņēmies arī izpildproducenta funkcijas.

Ar lielisko humoru, dzīvesprieku un žilbinošo smaidu Digss iekarojis daudzu fanu sirdis, spējot atkausēt pat visatturīgāko skatītāju piesardzību. Kinoindustrijā viņš iesoļojis taisnā ceļā no teātra, kam ik pa laikam pievēršas arī šobrīd, lielākoties iesaistoties Ņujorkas un Manhetenas teātru uzvedumos.

Digss dzimis 1971. gadā Ņūdžersijā kā vecākais no pieciem bērniem. Pēc mācībām un pirmās radošās darbības Sirakūzu universitātē 1994. gadā viņš debitējis Brodvejas godalgotajā uzvedumā „Caroussel”, bet pāris gadu vēlāk panākumus guvis Benija lomā izrādē „Rent”. Tieši panākumi Brodvejā tad arī aktierim snieguši pirmo slavu, paverot ceļu uz Holivudu.

Digsa aktierspēles un talanta daudzpusību apliecina visai dažādās lomas, ar kurām viņš ticis galā ļoti veiksmīgi: Digss pierādījis, ka ar savu tēlu spēj iedvest gan bailes un respektu (nelieša tēls zinātniskās fantastikas trillerī „Equilibrium”), gan raisīt smaidu skatītāja sejā (efektīgais pianists muzikālajā filmā „Chicago”), bet 2001. gadā viņš parādījās izsmalcināti romantiskā varoņa lomā seriālā „Ally McBeal”. 2004. gadā Digss iesaistījās arī kritiķu slavētajā drāmā „Kevin Hill”, kuru skatītāji diemžēl tā īsti nenovērtēja.

Darbu pie seriāla „Atgriezties rītdienā” Digss uzsācis 2006. gadā.

Daži interesanti fakti par Taju Digsu:

• Digsa vārds – Tajs - ir saīsinājums no bērnības iesaukas „Scott-taye”.
• Televīzijā debitējis 1997. gadā, ziepju operā „Guiding Light”.
• Kopā ar bērnības draugu Endrjū Palermo nodibinājis deju kompāniju.
• Savu brīvo laiku aktieris no sirds velta sievai Aidinai, brālim Gabrielam, tēvam Džefrijam un mātei Marsijai.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV