Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

LTV7 aprīlī skatītājiem piedāvās brīnumus, piedzīvojumus un azartu

Ieviņa Ancena, 26.03.2009. 16:23

Aprīlī par LTV7 vadmotīvu kļūs brīnumi, piedzīvojumi un azarts, tāpēc skatītāji tiek aicināti kopā doties gan piedzīvojumu ekspedīcijās, gan just līdzi aizraujošu filmu varoņiem un uzzināt daudz jauna lieliskās dokumentālās filmās.
LTV7 aprīlī skatītājiem piedāvās brīnumus, piedzīvojumus un azartu

Aprīļa sākumu – Joku dienu - trešdien, 1. aprīlī, plkst. 21:15 iezīmēs 32. Montekarlo cirka festivāls. Priekšnesumos netrūks ne galvu reibinošu triku, ne apbrīnojamas veiklības un absolūta riska. LTV7 aicina savus skatītājus novērtēt šos brīnumus, apjaušot faktu, ka cilvēka spējas reizēm mēdz būt neierobežotas. Jāatgādina, ka šis cirka festivāls noris Viņas Augstības princeses Stefānijas un prinča Alberta II aizgādnībā. Šoreiz tajā piedalīsies franču aktieris Mišels Lēbs un 150 cirka mākslinieki no visas pasaules - Kolumbijas, Ukrainas, Ķīnas, Baltkrievijas, Vācijas, ASV, Šveices, Argentīnas, Latīņamerikas, Francijas, Rumānijas, Nīderlandes un Ungārijas...

Brīnumu gaisotni LTV7 uzburs arī Lieldienās, 12. aprīlī plkst. 20:05, piedāvājot ieskatu Pirmajā Baltijas iluzionistu festivālā. Kopumā tajā sacentās desmit iluzionisti no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Čehijas un Ukrainas, lai izcīnītu Gada iluzionista titulu. Konkursā piedalījās trīs Latvijas pārstāvji, kas publiku pārsteidza ar mikromaģijas priekšnesumiem, visus trikus izpildot skatītāju acu priekšā. Galvenās balvas ieguvēju noteica tikai un vienīgi skatītāju balsojums, kura rezultātā par uzvarētāju kļuva iluzionists FOX no Ukrainas.

Aprīlī LTV7 skatītāji sagaidīs arī divu aizraujošu piedzīvojumu ekspedīciju jaunākās sērijas.

No 4. aprīļa un turpmāk sestdienu vakaros plkst. 21:30 - ilgi gaidītā un publiskajā telpā jau plaši izskanējusī piedzīvojumu ekspedīcija „1000 jūdzes Indijā”. Tas būs studijas „Q filma” veidotās ekspedīcijas „1000 jūdzes aiz polārā loka” turpinājums. Tikko no šīs tālās zemes atgriezies dīdžejs Egons Reiters, aktieris Jānis Skutelis un reperis Gustavo. Bet Dons pagaidām vēl izlēmis palikt Indijā. Cikla veidotāji apgalvo, ka šī ekspedīcija bijusi kardināli atšķirīga no iepriekšējiem „1000 jūdžu” projektiem, jo vairāk nekā citās viņus pārsteiguši negaidīti notikumi.

Piedzīvojumu tēmu turpinās arī cikla „Ceļā ar kameru” jaunākās sērijas, kas ēterā gaidāmas no 26. aprīļa. Šoreiz ceļā devies Matīss Žagars, un viņa apceļotais reģions būs Latīņamerika.  

Tāpat LTV7 turpinās piedāvāt arī augstvērtīgas dokumentālās filmas.  

No 6. aprīļa un turpmāk piecus pirmdienu vakarus pēc kārtas skatītājus ne tikai izklaidēs, bet arī izglītos ASV dokumentālo filmu seriāls „Gadsimtos neatklātais”. Tas stāstīs par lietām un vietām, kas jau daudzus gadus cilvēkos modina neremdināmu zinātkāri. Jau 6. aprīlī plkst. 20:40 LTV7 ēterā būs filma „Jēzus kaps”, kas vēstīs par vienu no nerimstošu minējumu objektiem - Jēzus apbedījuma vietu, bet 13. aprīlī, Otrajās Lieldienās, iepazīsim daudzu seno kultūru liecinieci - savdabīgo Lieldienu salu.

Savukārt cilvēka un dzīvnieku pasaules attiecības ļaus novērtēt dokumentālā filma „Tīģeris un mūks”. Mierīgie un draudzīgie tīģeri sastopami Tīģeru templī Taivānā, kas šodien ir daudzu tūristu iecienīts objekts. Tā ir mūku radīta apmešanās vieta par bāreņiem kļuvušajiem tīģerēniem. Kaut saglabājuši plēsoņas instinktu, viņi tomēr vairāk līdzinās lieliem pieradinātiem kaķiem. Tā viņi tur dzīvo: tīģeri - ar pateicību cilvēkam par viņa rūpēm, mūki – ar bijību pret dzīvu radību.

Bet sestdienu vakarus no aprīļa LTV7 veltīs mākslas filmām, kas ierindojas piedzīvojumu un katastrofu žanrā.

Antonio Banderasa vīrišķīgo šarmu pārpārēm ļaus izbaudīt pasaules grāvējs „13. kareivis”, kas ēterā būs sestdien, 4.aprīlī, plkst. 22:00. Džona Maktīrnana filmas pamatā - anglosakšu episkās poēmas “ Beovulfs” versija. Tā stāsta par ziemeļnieku mītos apdziedātajām vikingu cīņām, tradīcijām, priekiem, bēdām un uzvarām. Filma „Trīspadsmitais kareivis” pavisam noteikti veido vikingu pasaules tēlu un noder par pamatu tā atdzīvināšanai dažādos literatūras un mākslas veidos.

Plašu skatītāju auditoriju noteikti aizraus Austrālijas un Lielbritānijas drāma „Mērijas Braientas neticamais ceļojums”, kas LTV7 ēterā būs 18. un 25. aprīlī, plkst. 21:45. 18. gadsimtā kāda jauna sieviete, vārdā Mērija, tiek sodīta par kādu sīku zādzību, un viņai lemts kopā ar citām noziedzniecēm kuģī doties uz Austrāliju. Ceļojums, kas sācies cietumsargu uzraudzībā, kļūst par sākumu Mērijas Braientas piedzīvojumiem. Viņas likteni veido nejaušības un nenovēršami apstākļi, viņas dzīvē noteicošā izrādās citu griba... Mīlestība, naids un atriebība vienaldzīgu šajā stāstā neatstās nevienu.

Aprīlī aizraujošu brīžu netrūks arī sporta cienītājiem, jo LTV7 ēterā gaidāmas daudzas intriģējošas tiešraides.

Trešdien, 1. aprīlī – Pasaules kausa atlases spēle futbolā. Tajā satiksies Latvijas un Luksemburgas izlases.

2., 5., 9. un 12. aprīlī LTV7 ēterā būs tiešraides no Latvijas sieviešu basketbola līgas
. Šajās spēlēs par Latvijas čempiona titulu sacentīsies divas komandas – "TTT Rīga un „Cēsis”.

3., 4., 10. un 11. aprīlī - tiešraides no pārbaudes spēlēm hokejā
. Latvijas izlase sacentīsies gan ar Vāciju, gan Franciju. Galvenais šoreiz varbūt nav rezultāts, bet gan iespēlēt spēlētāju maiņas pirms pasaules meistarsacīkstēm.

4., 8. un 11. aprīlī risināsies Latvijas čempionāts volejbolā. Šīs spēles noskaidros, kura no Latvijas komandām kļūs par čempionēm, vai arī būs vajadzīga vēl pēdējā – izšķirošā spēle.

Svētdien, 5. aprīlī - Latvijas studentu basketbola līgas finālspēle
. Arī pie mums aprīļa fināls studentiem bieži raksturīgs ar lielākām emocijām nekā profesionālajā basketbolā.

5. un 12. aprīlī gaidāmas NBA spēles basketbolā. Fīniksas “Suns” cīnīsies ar Dalasas “Maveriks”, bet Klīvlendas „Cavaliers” ar Bostonas „Celtics”.

Plašāka informācija par visiem sporta notikumiem un tiešraižu sākuma laikiem – LTV7 mājas lapā: www.ltv7.lv!

Uzmanību! Saistībā ar daudzajām sporta tiešraidēm, LTV7 ēterā var būt sagaidāmas izmaiņas, tāpēc arī par tām uzzināsit LTV7 mājas lapā!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV