Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Nedēļu pirms Lieldienām muzejā Ģimenes sestdiena

Maija Upeniece, 30.03.2009. 14:44

4.aprīlī plkst. 13.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) Ģimenes sestdiena ar tematisku pasākumu „Nedēļa pirms Lieldienām”. Gaidot Lieldienas, muzeja speciālisti kopā ar ģimenēm rosīsies „kā mājās” – tiks gatavoti rotājumi, svērts un mērīts.
Nedēļu pirms Lieldienām muzejā Ģimenes sestdiena

Aprīļa pirmajā sestdienā muzejs atkal aicina ģimenes uz tradicionālo satikšanos, lai iepazītu muzeja „neredzamo” pusi – šoreiz nelielu daļu no tiem priekšmetiem, kas atrodami muzeja krājumā!

Tagad svētkos cepam pīrāgus un kūkas, bet kādreiz senlatvieši Lieldienās ēdienus gatavoja galvenokārt no labības un piena, dažreiz gatavoja arī ziedaino rausi. Toreiz un tagad – kas kopīgs un kas mazliet citādāks? Lai būtu rauši, jāprot pagatavot mīklu, lai gatavotu mīklu, jāprot skaitīt un svērt. Ģimenes sestdienā muzejā varēs rēķināt un svērt ar senajiem mēriem. Cik liels ir stops, cik sieks, pūrs, pods, puds, mārciņa u.c. mēri? Atbildes varēs atrast Latgales Kultūrvēstures muzejā. 

Senās tradīcijas ir savijušās ar mūsdienu izdarībām, tāpēc šai sestdienā varēs iemācīties pagatavot gan Lieldienu cāļus, gan zaķus, tiks minētas krustvārdu mīklas, risināti dažādi uzdevumi un, sadarbībā ar RA praktikanti, būs iespēja klausīties apmaiņas studentes no Vācijas Karolīnas Staubes muzicēšanā.

Ģimenes sestdienā – no plkst. 10.00 līdz 16.00 – ieeja uz LKM izstādēm un pastāvīgajām ekspozīcijām brīva!

Foto: A.Bondarenko

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV