Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Filmas "Seven Pounds" / "7 Dzīves" apskats

Paula Ligere, 03.04.2009. 14:23

Vēl var paspēt noskatīties uz lielā ekrāna...
Filmas "Seven Pounds" / "7 Dzīves" apskats

Filmas anotācija.

Bens glabā kādu liktenīgu noslēpumu, kas kļūst par aizsākumu neparastai grēksūdzei, kuras laikā Bens uz visiem laikiem izmainīs septiņu cilvēku dzīves. Plāns tomēr kļūst sarežģītāks brīdī, kad Bens apjauš, ka ir iemīlējies neārstējami slimā sievietē.

Filmas apskats.

Rakstu šīs filmas apskatu nu jau labu laiciņu pēc tās noskatīšanās, jo uzreiz pēc filmas es nebiju spējīga ņemt rokā pildspalvu un papīra lapu un ne jau tāpēc, ka man nebūtu ko teikt, bet gan tāpēc, ka ir pārāk daudz ko teikt un pārāk daudz ko domāt.

Noskatoties filmas treileri, man nebija skaidrs praktiski nekas par pašu filmu, kā vien tas, ka ir iesaistītas 7 dzīves, 7 likteņi, 7 cilvēki... Un vēl tas, ka galvenajā lomā ir lieliskais Vils Smits.

Vēl pavisam nesen biju uzskatījusi Vilu Smitu par neko vairāk kā vien diezgan veiksmīgu mūziķi hip-hop jomā un viduvēju aktieri no smieklīgo un aizmirstamo filmu plauktiņa, bet kopš pēdējām trim filmām ar Vilu Smitu priekšgalā („The Pursuit of Happyness”, „I Am Legend” un „Seven Pounds”) esmu sapratusi, ka tur ir daudz kas vairāk.

„7 Dzīves” ir viena no tām filmām, kura prot izvilināt no cilvēkiem pareizās jūtas un sajūtas, kā arī tā ir viena no tām filmām, kura noteikti liks notraukt vismaz vienu skumju un līdzi jušanas asaru. Filmas struktūra ne vienu reizi vien jauc skatītājam prātu ar savu nelineāro būtību, stāstot stāstu gandrīz vai no beigām, ik pa mirklim atsviežot atpakaļ pagātnē un meklējot iemeslus tagadnes notikumiem. Filma viennozīmīgi ir paredzēta cilvēkiem, pār kuriem visbiežāk dominē sirds nevis prāts, tomēr jāatzīst, ka šī filma aizkustina arī ļoti racionāli domājošus cilvēkus.

Manuprāt, Holivuda aizvien biežāk, paralēli vieglā žanra komēdijām, izvēlas radīt ko dziļāku un nozīmīgāku, ko tādu, kas cilvēkiem liktu domāt par kaut ko vairāk, nekā tikai par materiālajām vērtībām un pašu nozīmi.

Šī ir viena no tām filmām, kurā, kā jau jebkurā, ir atrodamas nepilnības, tomēr jāatzīst, ka šis ir arī viens no tiem Holivudas ražojumiem, kuros nemaz negribas meklēt kļūdas.

Filma ir lieliski piemērota Vila Smita un Gabriele Muccino („The Pursuit of Happyness”, „The Last Kiss”) daiļrades cienītājiem, kā arī tiem cilvēkiem, kuri mūsdienu pelēkajos dzīves apstākļos mēdz piemirst patiesās dzīves vērtības un garšu.

„7 dzīves” ir filma, kas katram, kurš skatīsies, nozīmēs pavisam ko citu un izskaidros pavisam ko citu. Filma, kura vēlreiz parāda, ka katrs ir īpašs un tajā pašā laikā, katrs no mums ir tikai neliela daļiņa no pasaules.

Lomās:

Will Smith, Rosario Dawson, Woody Harrelson, Michael Ealy, Barry Pepper, Elpidia Carrillo, Robinne Lee, Joe Nunez, Bill Smitrovich, Tim Kelleher, Gina Hecht, Andy Milder, Judyann Elder, Sarah Jane Morris, Madison Pettis

Oficiālā mājaslapa:
http://www.sonypictures.com/movies/sevenpounds/site/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV