Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Nacionālais teātris viesosies starptautiskajā monoizrāžu festivālā Lietuvā

Inga Vasiļjeva, 24.04.2009. 00:31

8.maijā Kauņas Pirmajā monoizrāžu festivālā „Monobaltija” viesosies Latvijas Nacionālā teātra aktrises Intas Tiroles monoizrāde „Šampinjonu derība”.
Nacionālais teātris viesosies starptautiskajā monoizrāžu festivālā Lietuvā

Festivālā piedalīsies monoizrādes no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Polijas un Zviedrijas. Rakstnieces Laimas Muktupāvelas speciāli Intai Tirolei uzrakstītais romāna dramatizējums š.g. martā tika rādīts Kanādā – Toronto un Hamiltonas latviešu sabiedrībai, bet 2008.gadā – Stokholmā.

Intas Tiroles monoizrāžu pūram (“Šērlija Velentaina”, “Tāda ir dzīve”, “Grāmatu mīļotāju klubs” u.c.) 2007.gadā pievienojās jauns darbs, kurā atklājas aktrises humora izjūta un stāstītājas talants. Viņas sniegumā pašironiski, asprātīgi un reizē smeldzīgi izskan stāsts par latviešu sievietes gaitām Īrijā, braucot peļņā, alkstot jaunas dzīves un cerot uz laimi.

„Neraugoties uz mulsinošām vietām un lietām, izrādei piemīt kāda vērtība, kas šajā valstī nudien tāda, šķiet, nav – cilvēks un cilvēcīgums. Intas Tiroles vienkāršība aizkustina, labestība atbruņo, dzīvesspars un optimisms piepilda ticības un spēka rezervju trauku par krietnu sprīdi. Lai arī latviešu raksturojums šeit nav glaimojošs, pat ja aprobežojas ar glūnīgiem skatiem, nerunību, nedraudzību un atpazīšanas zīmi – acu skatienu un nelabotiem, kariesa postītiem zobiem. Par laimi, cilvēcībai taču nav nacionalitātes”, pēc pirmizrādes par Nacionālā teātra monoizrādi rakstīja Līvija Dūmiņa (NRA, 12.05.2007.)






Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV