Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Inga Žolude piedalās Pirmā romāna festivālā Ungārijā

Arita Gutāne, 24.04.2009. 14:23

Jaunā rakstniece Inga Žolude 24. un 25. aprīlī piedalās Pirmā romāna festivālā Ungārijā, Budapeštā, kur iepazīstinās ar savu debijas romānu „Silta zeme”.

24. aprīlī festivāla dalībniekiem paredzēta literāra ekskursija uz Ungārijas pilsētu Pēču, kas ir Eiropas kultūras galvaspilsētas kandidātu sarakstā 2010. gadam. Vēlāk pilsētas apskatē gūtie iespaidi būs jāatspoguļo esejā, kurā Pēča jāsalīdzina ar savu dzīvesvietu. Visas esejas tiks publicētas īpašā krājumā oriģinālvalodā, kā arī angļu un ungāru valodas tulkojumā.

25. aprīlī notiks pasākums, kurā uzstāsies visi Pirmā romāna festivāla dalībnieki, kas stāstīs par savu romānu un lasīs fragmentu no tā. Sarīkojumu vadīs literatūras kritiķe un literatūras teorētiķe Anna Gacs un rakstnieks Pal Bekes. Kopā ar mūsu valsts pārstāvi festivālā piedalīsies arī Gabriela Babnik (Slovēnija), Adela Greceanu (Rumānija), Inge Hrubanicovį (Slovākija), Reinhard Kaiser-Mühlecker (Austrija), Maa Kolanovic (Horvātija), Rachida Lamrabet (Beļģija), Janni Olesen (Dānija), Benedict Wells (Vācija), kā arī rakstnieki no Spānijas, Polijas, Bulgārijas, Itālijas, Lielbritānijas, Čehijas, Portugāles, Ungārijas un Francijas. Festivāla dalībnieku darbu fragmenti oriģinālvalodā, angļu un ungāru valodas tulkojumā publicēti Pirmā romāna festivāla katalogā.

Ingas Žoludes dalību festivālā atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV