Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Rīgā un Jūrmalā notiks 2.Starptautiskais Argentīnas tango festivāls „Tango Sun Festival”

Aigars Stirna, 29.04.2009. 16:16

Šogad no  17. – 23.augustam Rīgā un Jūrmalā notiks 2. Starptautiskais Argentīnas tango festivāls “Tango Sun Festival”, kuru organizē Argentīnas tango deju studija “Tangostudio” un tās vadītāji Aigars Stirna un Ginta Opmane.
Rīgā un Jūrmalā notiks 2.Starptautiskais Argentīnas tango festivāls „Tango Sun Festival”

Festivāla programmā paredzētas 46 tango meistarklases, kuras vadīs trīs lieliski pasniedzēju pāri no Argentīnas - Juan Camerlingo un Diana del Valle, Hugo Mastrolorenzo un Agnese Vanaga, Marcelo Soria un Veronica Villarroel, pieredzējušie pasniedzēji no Vācijas - Salvador un Ilona Rios, kā arī pasniedzēji no Latvijas - Aigars Stirna un Ginta Opmane. Pasniedzēji piedāvās apmācību dažādos Argentīnas tango stilos – Salon, Milonguero un Nuevo, kā arī apmācīs Argentīnas tautas deju chacarera. Meistarklasēm varēs pieteikties gan dejotāji ar lielāku vai mazāku pieredzi, gan visi Argentīnas tango interesenti bez deju pieredzes. Notiks arī speciālas meistarklases profesionāliem dejotājiem, pasniedzējiem un horeogrāfiem.

Festivāla ietvaros notiks četri Argentīnas tango deju vakari – milongas, kurus varēs apmeklēt visi mūzikas un deju mīļotāji, neatkarīgi no tango dejotprasmes līmeņa. Šos vakarus vadīs profesionālie tango dīdžeji no Vācijas DJ Carlos un DJ Salvador, kā arī DJ Evaldas no Lietuvas, uzstāsies Eiropā labi pazīstamais bandoneonists Jürgen Karthe un viņa vadītais mūziķu kvartets Cuarteto Bando no Vācijas, kā arī festivāla pasniedzēji sniegs tango un Argentīnas tautas deju priekšnesumus.

„Šogad esam iecerējuši daudz plašāku festivāla programmu nekā pagājušajā gadā, uzsverot, ka Argentīnas tango nav tikai deja, bet arī mūzika, dzeja, mode un dzīves filozofija. „Tango Sun Festival” – tie būs svētki visiem, kuri mīl Argentīnas tango, sauli un dzīvi. Es aicinu ikvienu to izbaudīt!” saka Argentīnas tango deju studijas „Tangostudio” vadītājs un pasniedzējs Aigars Stirna.

Festivāla galvenā norises vieta būs elegantā četrzvaigžņu viesnīca “Baltic Beach Hotel” Jūrmalā, pašā jūras krastā. Festivāla dalībnieki varēs gan dejot tango, gan atpūsties pludmalē.

Par 1. Starptautisko Argentīnas tango festivālu „Tango Sun Festival 2008”

1. Starptautiskais Argentīnas tango festivāls „Tango Sun Festival”, kas notika Jūrmalā 2008. gadā no 31.jūlijam līdz 3.augustam, bija patiesi svētki tango dejotājiem un visiem tā apmeklētājiem. Festivālā piedalījās vairāk nekā 200 dejotāji no 22 pasaules valstīm, notika tango vakari ar Argentīnas un Vācijas mūziķu, dīdžeju un pasniedzēju uzstāšanos, kā arī 30 tango meistarklases, tai skaitā pie slavenajiem šova „O tango” dejotājiem un horeogrāfiem Adrian Veredice un Alejandra Hobert no Argentīnas.

Par festivāla organizatoriem

Festivāla organizatori ir Argentīnas tango pasniedzēji un dejotāji Aigars Stirna un Ginta Opmane. Viņu 2005. gadā dibinātā un vadītā Argentīnas tango deju studija „Tangostudio” ir pirmā un vienīgā profesionālā deju studija Latvijā, kas specializējas vienīgi Argentīnas tango apmācībai un popularizēšanai. 2008. gadā „Tangostudio” nozīmīgākie panākumi ir veiksmīga pirmā Starptautiskā Argentīnas tango festivāla organizēšana Latvijā, uzstāšanās Arēnā Rīga pirms slavenā Argentīnas šova „O tango”, uzstāšanās lielākajā Vācijas Starptautiskajā Argentīnas tango festivālā Vupertālē, uzstāšanās dažādos koncertos un citos pasākumos. Aigars Stirna ir piedalījies Latvijas Nacionālā teātra izrādes „Uz neatgriešanos” tapšanā kā tango horeogrāfs.

Festivālu atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, „I-dejas māja”, SIA „Eden Springs Latvia”, SIA „Mestako”, SIA „COBA”, Rīgas kinostudija, Viesu nams „Kārļamuiža”, „Lottand aģentūra” un BMW pārstāvis Latvijā „Wess-select”.

Informatīvie atbalstītāji: Nacionālā ziņu aģentūra Leta, „draugiem.lv”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV