Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Tuvojas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS 2009

Mārīte Lempa, 07.05.2009. 11:11

Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS šogad notiks no 27. līdz 31. maijam. Festivāls norisināsies Rīgā jau trīspadsmito gadu, popularizējot pasaules jaunākās īsfilmas un skatot Baltijas jauno profesionālo īsfilmu veidotāju mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā.
Tuvojas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS 2009


Pērn Festivāls pētīja kino kā medija lomu, caur filmām atspoguļojot sociālos procesus, kas notiek mūsdienu sabiedrībā un procesus, kas skar pasaules nācijas, piedzīvojot sociālās pārmaiņas, 2ANNU viesprogrammas veltot sociālpolitiskajam kino. Sabiedrības un mākslinieku ekstraversija - runājot par sāpīgam sabiedrības problēmām un augoņiem. Izkliegt visu uz āru - ātrāk, skarbāk un raupjāk.

Šogad Festivāls pēta cilvēku, tā izveidotos un sev uzspiestos nosacījumus, iekšējos augoņus, kuri izlien virspusē eksistenciālu pārdomu rezultātā. Īsfilma kā medija un mākslas sintēzes produkts. Vienlaicīga skaņas un attēla eksistence laikā un telpā. Simts gadu kino pieredze un no tā izrietošā digitālā medija paaudze. Jauni attēla veidošanas un projekcijas principi. Jauno un veco tehnoloģiju vēl neapzināti izteiksmes līdzekļi mākslā. Jauni meklējumi un filozofiskas pārdomas, ielūkošanās cilvēka dziļākajos vērtību pārvērtēšanas procesos.

2009. gadā 2ANNAS aicina ikvienu uz vērtību pārvērtēšanu atskatoties uz latviešu 80-to gadu eksperimentālo kino, pētot jaunākās tendences krievu naturālajā kino un iepazīstoties ar irāņu jauno kino paaudzi.

Festivāla filmu programmu saraksti tiks publicēti nākamajā nedēļā.

Vairāk: www.2annas.lv

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV