Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Festivāls 2ANNAS ceturtdien piedāvā noskatīties divas starptautiskās konkursa programmas

Mārīte Lempa, 27.05.2009. 10:47

Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS ceturtdien, 28. maijā,  piedāvā noskatīties divas starptautiskās konkursa programmas: PASAULES PASAKAS un INTRA HOMO.
Festivāls 2ANNAS ceturtdien piedāvā noskatīties divas starptautiskās konkursa programmas

Īsfilmu programmā „Pasaules pasakas” ir apvienoti stāsti, kurus stāstam sev un pasaulei un stāsti, kurus pasaule stāsta mums. Mūžīgie mīti, kurus atdzīvinājusi kino lente. Iedomāti draugi – supervaroņi, grotesks detektīvstāsts,  2010. gads Barselonā, patiesību atklājoši sejas vaibsti, iekāre, kas pārņēmusi tuksnesi un saulē pamestu vīrieti. Mūsdienu mīti, kas apvienojas vienā – pasakā.

„Intra Homo” ir skate, kas pēta cilvēku, tā izveidotos un sev uzspiestos nosacījumus, iekšējos augoņus, kuri izlien ārpusē eksistenciālu pārdomu rezultātā. Vientulība, ciešanas, kaislības. Pārāk daudz ierobežojumu, lai būtu un pārāk daudz vēlmju, lai nebūtu. Cik daudz mūsos ir neapzinātu konstrukciju un cik daudz neatkarības? Filmu māksla kā mēdijs pēta mūsu iekšējo pasauli, caur kameras aci viss labāk un skaidrāk saskatāms, tomēr līniju starp baltu un melnu novilkt nevar.

Seansu laiki: 28.05, plkst.18.30 un 21.00, K/t „K.Suns”

Vakara turpinājums klubā PIENS, Dj Sergejs Timofejevs

FILMU PROGRAMMAS:

PASAULES PASAKAS:

(Buried) Over the Roofs, Rež. Àlex Lora, Spānija, 2008
Ir 2010. gads, un pilsētā nav iespējams atrast brīvu dzīvokli. Trīs cilvēki meklē vietu, kur dzīvot. Gandrīz antiutopija. Neatrisināms uzdevums. Neiespējamas mijiedarbības un poētiska izbēgšana.

Turn to black, Rež. Gerardo Herrero, Spānija, 2008
Pēc ilgiem gadiem divi bērnības draugi tiekas turīgā Madrides namā. Neskatoties uz ārējo labklājību, namatēvs ir nonācis grūtībās, un pārsteigtajam viesim tiek piedāvāts tumšs darījums, no kura grūti atteikties.

The Danaide, Rež. David Guiraud, Francija, 2008
Tuksnesī līdz kaklam smiltīs ierakts kāds vīrietis. Par viņu nekas nav zināms. Kad viņam garām paiet sarkanā plīvurā tērpta sieviete, viņš rod spēkus izkļūt no smilšu gūsta un doties pretī horizontam, lai tur sastaptu savu iekāres objektu.

The law of life, Rež. Rishat Gilmetdinov, Krievija, 2009
Smeldzīga un skarba ir indiāņu dzīve. Viņi kā neviens zina dabas likumus un dzīvo saskaņā ar tiem- kas reiz paņemts, ar laiku jāatdod.

The Grass Snake, Rež. Khayyam Abdoullayev, Azerbaidžāna, 2009
Nekurienes vidū, ceļa malā stāv aklais. Neviens nepabrauc viņam garām, neiespiedis saujā kaut dažas monētas. Taču kādu dienu pretējā ceļa pusē uz naftas trubas ērti iekārtojas konkurents.

With a Little Patience, Rež. Nemes Laszlo, Ungārija, 2007
Biroja darbiniece un viņas ikdiena, kas atspoguļojas ikvienā mīmikas kustībā, un vīrietis, kurš nepacietīgi gaida viņu aiz loga.

Silence, Rež. Ava Lanche, Vācija, 2008
Mūsu tagadne arī reiz kļūs par vēsturi, kuru atcerēsies un vērtēs tie, kas nāks pēc mums. Un klusēšana, kā zināms, ir skaļāka par vārdiem…

M&R Privātdetektīvs, Rež. Kristīne Kursiša, Latvija, 2008

Nebeidzams stāsts par privātdetektīvu, kurš izmeklē noslēpumā tītu slepkavību. Nozieguma izdarīšanas vieta un apstākļi viņam šķiet pat pārāk pazīstami, un viņš ir pavisam tuvu atrisinājumam.

Imaginary Friend Practical Manual (abreviated), Rež, Ciro Altabas, Spānija, 2008
Fernando ir kautrīgs 27 gadus vecs jaunietis, kuru negaidot apciemo bijusī klasesbiedrene Iratkse. Šī tikšanās modina greizsirdību Fernando iedomu draugā Kapteinī Kilotonā- supervaronī, kurš bijis līdzās kopš zēna gadiem, bet tagad jūt, ka viņu draudzība ir apdraudēta.


INTRA HOMO
Londongrad, Rež. Wilf Varvill, Lielbritānija, 2008
Drūmas noskaņas caurvīts pētījums par politiku un varas pārmantošanu turīgā krievu ģimenē Londonā.

The Intruder, Rež. Daniel Wirtberg, Zviedrija, 2007
Rutinēta veikala zagļa ikdienas gaitas iztraucē nevēlams iebrucējs viņa teritorijā.

Silence, Rež. Hadar Morag, Izraēla, 2008
12 gadus vecā Mašda un 45 gadus vecais Amnons rod mierinājumu viens otra sabiedrībā. Viņu attiecības, nekad nepārrunātas un brīvas no jebkādas vienošanās par to patieso dabu, ieved gan skatītāju, gan abus tēlus ambivalentas morāles un vēlmju zonā.

Dejá Vú, Rež. Irena Gates, Čehija, 2008
Atmiņas par mierīgu pikniku pie dabas tiek pārvērstas murgā, jeb…

The Gynaecologist, Rež. Alfonso Camarero, Spānija, 2008
Kā katru dienu ginekoloģe pieņem savā kabinetā sievietes. Taču nākamais pacients ir puika!

The yellow envelope, Rež. Hermans Delphine, Beļģija, 2008
Anna dzīvo viena ar suni. Kādu dienu no pastkastītes viņa izņem ne tikai reklāmas, bet arī lielu, dzeltenu aploksni ar piedāvājumu pasūtīt savu ideālo vīrieti.

The Tower of Birds, Rež. Georg Tiller, Austrija, 2008
Kādu režisoru, kurš negribīgi sadarbojas, lai veidotu „nepareizās“ filmas, vajā paša uzņemtais materiāls, tā pat kā viņa producents, kāds kareivis un sieviete, kuri cieši saistīti ar viņa izveidoto realitāti.

Farewell, Rež. Irena Skoric, Horvātija, 2008
Viens no bijušās Dienvidslāvijas un sociālisma simboliem bija automašīna „Zastava 101“. Daudzus gadus vēlāk neatkarīgajā Horvātijā tēvs un dēls dodas pēdējā ceļojumā ar šo veco, Dienvidslāvijas laikos ražoto mašīnu. Tās ir ardievas cilvēkiem un lietām, ko viņi reiz mīlējuši, un valstij, kurā dzīvojuši.

The desire, Rež. Marie Benito, Meksika, 2008
Kad Anu piecdesmit gadu vecumā pamet vīrs, sieviete ieslīgst depresijā. Bez degsmes viņa uzsāk savu pārmaiņu procesu, kas ļauj no jauna atklāt snaudošo seksualitāti.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV