Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

„KINOTEATR.DOC” piedāvā Krievijas naturālā kino programmu

Mārīte Lempa, 28.05.2009. 15:41

Starptautiskā īsfilmu festivāla 2ANNAS ietvaros Latvijā viesosies Maskavas dokumentālo un mākslas filmu festivāls “KINOTEATR.DOC”, kinoteātrī “K.Suns” piedāvājot noskatīties festivāla 2009. gada laureāt filmas.
„KINOTEATR.DOC” piedāvā Krievijas naturālā kino programmu

KINOTEATR.DOC ir neatkarīgs Maskavas dokumentālo un mākslas filmu festivāls, kas popularizē krievu jaunās kino mākslinieku paaudzes filmas un "jauno naturālismu" kino mākslā, t.i. filmas, kas runā par mūsdienu dzīvi, atklāj jaunus varoņus un jaunas tēmas, nebaidoties atklāt dziļākās un patiesākās emocijas.

Filmu programmu Latvijā prezentēs KINOTEATR.DOC projekta direktors un producents Mihails Sivevs.

Seansa laiks: 29.05, 21:00, K/t „K.Suns”

Festivāla 2ANNAS ietvaros tiks prezentētas 2 dokumentālās filmas:

ArRitmija
Krievija, 2009, 70 : 00
Dokumentālā filma
Režisors: Svetlana Streļnikova
 
2009. gadā Krievijā producēta filma par 25-27 gadus vecu cilvēku dzīvi megapolē Maskavā. Festivalā „КИНОТЕАТР.ДОК-2009” filma ieguva balvu par „Par oriģinālu mūsdienu varoņa tēla portretējumu.”
 
Filmas galvenais varonis nesen beidzis studijas medicīnas institūtā, izveidojis reklāmas leiblu BEZ Promo, taču nespēj izdarīt izvēli, ar ko saistīt savu dzīvi:  ar medicīnu vai ballīšu un pasākumu organizēšanu Maskavas klubos. Gan viena, gan otra lieta viņam liekas nozīmīga misija kalpojot cilvēkiem.


VELNS
Krievija, 2008, 50: 00
Dokumentālā filma
Režisors: Aleksandrs ( Saša ) Malinins
 
Provokatīva filma par „zeku” ikdienas dzīvē. Viņš asina nazi, sasien sunim ķepas un muti. Mēs nezinām, kas notiks, bet sajūtam draudus, kas nāk no šī cilvēka, šī sajūta skatītāju nepamet. Kaut arī nekas briesmīgs mums netiek rādīts – parasta ģimene, parasta dzīve. Bērni, sieva, virtuve, televizors ...
Kas īsti viņš ir – briesmonis, kas izliekas par parastu cilvēku, vai parasts cilvēks, kas ir paslēpies aiz biedējošas grimases?
Bet pasaule viņam apkārt ir atvērusies tik uzticīgi un maigi, silti, smaržīgi un elpojoši...

Pēc skates vakara pasākums klubā ”Space Garage” ar DJ Contour, Bombey un AG.

Vairāk: www.2annas.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV