Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Latvijas Nacionālais teātris sāks mainīt un pārdot 2009./2010.gada sezonas abonementus

Inga Vasiļjeva, 02.06.2009. 16:13

3.jūnijā sāksies biļešu tirdzniecība uz izrādēm septembrī un oktobrī, kā arī Latvijas Nacionālā teātra 2009./2010.gada sezonas abonementu maiņa un pārdošana.

Jaunajā sezonā Nacionālā teātra abonementu īpašniekiem piedāvās piecas izrādes:

Māras Zālītes “Vilis Lācis” (darba nosaukums), režisore Indra Roga;
Māras Zālītes speciāli Nacionālajam teātrim rakstītā luga atklās ne tikai Viļa Lāča dzīves drāmu, viņa attiecības ar mūža sievietēm un pretrunīgo lomu Latvijas vēsturē, bet arī to padomju laikā noklusēto un vēlāk piemirsto faktu, ka pēckara gados Latvija nebija tikai paklausīgu padomju pilsoņu zeme. Tūkstošiem cilvēku nebija ar mieru pakļauties jaunajam režīmam, tostarp jauni latviešu zēni visās Latvijas malās.

Ursa Vidmera “Topdogi”, režisors Juris Rijnieks:
1983.gadā Nacionālajā teātrī ienāca Alfreda Jaunušana skolotais jauno aktieru kurss, daļas teātrī vairs nav, bet daļa izauguši par māksliniekiem, bez kuriem Nacionālo teātri šodien būtu grūti iedomāties – Dace Bonāte, Ilze Rudolfa, Ināra Slucka, Juris Lisners un Jānis Reinis. Šogad viņiem visiem aprit 50, tāpēc top izrāde, ko iestudē viņu kursabiedrs Juris Rijnieks.

Ēdena fon Horvāta “Kazimirs un Karolīne”, režisors Viesturs Kairišs:
Krīzes laika mīlestības stāsts no 20.gadsimta 30.gadiem pēdējā laikā pabijis uz vairākām Eiropas lielajām skatuvēm un nu nonāk arī Latvijā. Viņš – šoferis, kas tikko zaudējis darbu. Viņa – kantoriste, kas gatava darīt daudz ko, lai darbs būtu un labklājība augtu. Abi varētu turēties kopā un izdzīvot cauri grūtajam laikam, tomēr…

Nikolaja Gogoļa “Mirušās dvēseles”, režisors Kirils Serebreņņikovs (Maskava):
Šīs desmitgades spožākais un skandalozākais krievu režisors Kirils Serebreņņikovs piekritis uzaicinājumam iestudēt izrādi Nacionālajā teātrī, viesrežijai izvēloties vienu no krievu klasikas stūrakmeņiem – dažādus laikus pārdzīvojušo Gogoļa darbu “Mirušās dvēseles”.

Piektā izrāde tiks paziņota atsevišķi.
Viena abonementa cena no 26,50 līdz 35 Ls (atkarībā no sēdvietām zālē). Abonementu pārdošana notiks teātra kasēs no š.g. 3.jūnija. Informācija: tālr. 67006337 vai www.teatris.lv

Latvijas Nacionālā teātra ģenerālsponsors ALFOR, oficiālā aviokompānija airBALTIC, oficiālais mobilo sakaru nodrošinātājs LATVIJAS MOBILAIS TELEFONS.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV