Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

LTV1 svētdien translēs Raimonda Paula koncertu „Vasaras elēģija”

Ieviņa Ancena, 09.06.2009. 13:11

Svētdien, 14. jūnijā, LTV1 ēterā no plkst. 18:45 būs skatāma translācija no Dzintaru koncertzāles: pateicoties Latvijas Televīzijai, ikviens varēs kļūt Raimonda Paula koncerta „Vasaras elēģija” viesis!
LTV1 svētdien translēs Raimonda Paula koncertu „Vasaras elēģija”

„Latvijas koncertu” organizētās koncertprogrammas centrā – Paula dziesmu cikls “Pērļu zvejnieks”, kā arī cikls ar Aspazijas vārdiem Rīgas Doma zēnu kora, orķestra "Sinfonietta Rīga", solista Ingus Pētersona un diriģenta Mārtiņa Klišāna sniegumā. Savukārt grupas "Framest" izpildījumā skanēs Paula septiņdesmito gadu hīti džeza aranžējumā. Pie klavierēm klausītājus priecēs pats maestro.

Ingus Pētersona samtaini matētajai, siltajai balsij ir daudz cienītāju visdažādāko mūzikas jomu klausītāju vidū. Karjeru Pētersons sāka 80. gadu vidū kā estrādes mūzikas dziedātājs, jau 80. gadu beigās viņš kļuva par iemīļotu un daudzsološu operdziedātāju, 90. gadu pirmajā pusē Pētersonu iepazina ievērojami Eiropas opernami. Vēlāk Ingus Pētersons pievērsās kamermūzikai, kļūdams par nepārspēti iejūtīgu un smalku latviešu klasiskās solodziesmas interpretu. Nesen klajā nāca divi albumi ar Ingus Pētersona piedalīšanos: Baumaņu Kārļa piemiņas disks un Ziemeļlatvijas kameransambļa albums, kurā Pētersons dzied tēva un dēla Dārziņu dziesmas.

Vokālā grupa "Framest" pastāv četrus gadus. Grupā dzied pieci jaunieši, kuri absolvējuši Rīgas Doma kora skolu. Grupas nosaukums nozīmē ”Uz priekšu!”. "Framest" specialitāte ir a cappella dziedāšana. Grupas repertuārā ir gan pašu, gan arī citu komponistu sarakstīti skaņdarbi. Dziesmas komponē un aranžē pārsvarā grupas baritons Jānis Ķirsis. 2007. gadā Jāņa dziesma ”Neaizej sniegos” ilgāku laiku atradās radio SWH raidījuma ”Priekšnams” 1. vietā, kā arī iekļuva SWH Top 40.

"Framest" sadarbojas ar Latvijā populāriem un talantīgiem mūziķiem – Jāni Lūsēnu (izrādē „Hotel Kristina”), Arni Medni (festivālā "Bildes 2007"), Zigmaru Liepiņu (iedziedot tituldziesmu izrādei "Adata"). 2007. gadā izveidojās lielisks projekts ar džeza pianistu Hariju Bašu, kas ar panākumiem turpinājās 2008. gadā. Pašlaik gandrīz visi grupas dalībnieki studē Latvijas Mūzikas akadēmijā gan kompozīciju, gan vokālo mākslu, gan diriģēšanu. Turklāt „Framest” var lepoties ar piedalīšanos grupas "The Real Group" rīkotajā "The Real A Cappella Festival" pagājuša gada rudenī Zviedrijā.


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV