Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

LNT demonstrēs gangsterseriālu “Smits”

Lea Liepiņa, 13.07.2009. 09:30

Viens cilvēks, divas dzīves! Vienā viņš ir Bobijs Stīvenss – gādīgs ģimenes tēvs un mīlošs vīrs, uzcītīgs darbinieks, kuram bieži jādodas komandējumos. Bet šī Bobija idilliski mietpilsoniskā dzīve ir nevainojami meli, par kuriem neko nezina pat paša sieva. Nezina, kaut sāk nojaust ko nelāgu. Jo ir vēl otra dzīve, kurā viņš ir profesionālu laupītāju bandas vadonis – Smits, kā šo pagaidām neatklāto visvērienīgāko laupīšanu izplānotāju dēvē FIB izmeklētāji. Gangsterfilma “Smits” LNT kanālā no 22. jūlija trešdienās plkst. 20.35.
LNT demonstrēs gangsterseriālu “Smits”

Seriāla „Smits“ autoram Džonam Velsam – slaveno seriālu „Ātrā palīdzība” (ER) un „Rietumu spārns” (The West Wing), filmu „Tālu no debesīm” (Far From Heaven, 2002.g.), „Baltais oleandrs” (White Oleander, 2002.g.), „Manis tur nav” (I’m Not There, 2007.g.) producentam – izdevies nodrošināt gan augstu filmas māksliniecisko kvalitāti un oriģinālu sižetu, gan sapulcināt pirmšķirīgu aktieru ansambli. Tā centrā ir Holivudas zvaigzne Rejs Liota, pazīstams no filmām „Labie puiši” (Goodfellas, 1990.g.), „Policisti” (Cop Land, 1997.g.), „Kokaīns” (Blow, 2001.g.) ar Džoniju Depu un „Hanibāls” (Hannibal, 2001.g.). „Intensīvs” – tas ir apzīmējums, kas piestāv Reja Liotas lomām: viņš allaž atveido cilvēkus, aiz kuru patīkamās ārienes slēpjas draudīgs spēks. Stīvensa daiļo sievu Houpu, ar kuru Bobijs gan dalās savā pat mazliet biedējoši perfektajā dzīvē, bet ne savos noslēpumos, atveido viena no 1980. gadu Holivudas viskrāšņākajām aktrisēm Virdžīnija Medsena („Sānceļi” (Sideways, 2004.g.), „Kompanjoni” (A Prairie Home Companion, 2006.g.)). Komandu papildina šarmantais sērferis Džefs – austrāliešu aktieris Saimons Beikers („Sātans Pradas brunčos” (The Devil Wears Prada, 2006.g.), seriāli „The Guardian” un „The Mentalist”), glītā, bet ļoti racionālā Vegasas dejotāja Enija – aktrise Eimija Smārta un tikko no cietuma atbrīvotais Toms – angļu aktieris Džonijs Lī Millers („Trainspotting”, 1996.g., „Mensfīldas parks” (Mansfield Park, 1999.g.). Andželīnas Džolijas pirmais vīrs, līdzīpašnieks producentu apvienībā kopā ar Džūdu Lovu un Jūenu Makgregoru) .  

Lai arī Bobijs nav tik pārdrošs riskētājs kā kolēģis no lielā ekrāna Denijs Oušens, viņu interesē ne mazāk vērtīgi laupījumi. Bobijs ir uzmanīgs, mēdz visu apdomāt. Viņam ir, ko zaudēt, tāpēc Stīvenss apņēmies veikt vēl tikai pāris vērienīgas laupīšanas un tad mest šai nodarbei mieru. Jo vairāk tāpēc, ka pēdējā reizē – vairāku visvērtīgāko gleznu zādzībā no muzeja – viņš zaudējis vienu no saviem biedriem. Taču Bobija komandas biedri gan mēdz zagt tikai visšikākās mašīnas, uz slepenajām tikšanās reizēm ierasties ar kaucošām riepām un aizmirsties savstarpējo attiecību kārtošanā. Ne viss notiks tā, kā tik rūpīgi izplānots, skatītājus gaida neparedzamas raksturu gradācijas, vienmēr mainīgs līdzsvars varoņu attiecībās, visvērienīgāko aplaupīšanu elpu aizraujošais risks un krāšņas pakaļdzīšanās ainas.

Gangsterfilma “Smits” (Smith. ASV, 2006.g.) LNT kanālā no 22. jūlija trešdienās plkst. 20.35.

Resursi internetā:
http://www.imdb.com/title/tt0805667/
http://en.wikipedia.org/wiki/Smith_(TV_series)


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV