Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Sāk darboties Starptautiskā jaunā teātra festivāla "Homo Novus 2009" mājas lapa

Gundega Laiviņa, 28.07.2009. 15:37

Šodien ir sākusi darboties festivāla mājas lapa www.homonovus.lv, kas piedāvā izsmeļošu informāciju par festivāla programmu, viesiem, norises vietām, biļetēm un festivāla abonementiem.

Mūsu lielākais un skaistākais pasākums – Starptautiskais Jaunā teātra festivāls Homo Novus šogad startē jau 30. augustā un 14 dienas aicina iepazīt dažādību kā vērtību teātra kultūrā un iepazīties ar mūsu pašu jaunajiem teātra māksliniekiem no Rīgas un Liepājas.

Festivālu atklājam ar labi pazīstamā somu režisora Kristiana Smedsa temperamentīgi poētisko izrādi "Dievs ir skaistums" par gleznotāju autsaideru Vilho Lampi. Pats Smedss kopā ar saviem draugiem un domubiedriem uzstāsies istabas formāta mūziklā "Bērni, putni un puķes" ar 13 ainām un 16 dziesmām. Jaunā cirka pionieris Jani Nutinens aicinās uz miniatūru ēnu un ilūziju teātri visai ģimenei, bet radikālais ungāru mākslinieks Kornels Mundruco izrādē "Frankenšteina projekts" meistarīgi nojauks robežu starp teātri, kino un realitāti. Piedāvāsim arī postmodernā horeogrāfa Žeroma Bela un Budisma tradicionālās dejas skolas pārstāvja Pičeta Klunčuna spožo sarunu izrādē "Pičets Klunčuns un es" un igauņa Marta Kangro stand up komēdiju dejas valodā "Can?t get no / Satisfaction".

Ļoti priecājamies, ka kopā ar šiem pasaules skatuves spīdekļiem festivālā piedalīsies mūsējie: projektā "Prove II" top jaunas Ineses Mičules un Valtera Sīļa izrādes, bet Liepāju festivālā pārstāv režisora Mārtiņa Eihes izrāde "Kauja pie...", kas ir īsta Liepājas teātra kursa studentu prove. Rādīsim arī filmas, aicināsim uz tikšanos ar festivāla māksliniekiem un rīkosim deju vakarus kopā ar jauno Meta Kafe, bet festivālu noslēgsim Baltajā naktī 12. septembrī.

Biļetes uz festivālu jau ir pārdošanā Biļešu Servisa tirdzniecības tīklā. Informācija par biļešu cenām un abonementiem http://www.homonovus.lv/lv/biletes/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV